Over 6000 deltagere ved Brøndby Cup 2017

29.07.2017 09:30

Det er sommerferie, og traditionen tro er Brøndby IF’s træningsanlæg fyldt med fodboldglade piger og drenge. De har det til fælles, at de brænder for deres sport, og den passion får de lov til at udleve i disse dage ved dette års udgave af Brøndby Cup.

287 hold fordelt på 14 nationer har således valgt at lægge vejen forbi Vestegnen fra den 26. juli til 30. juli, og en international fodboldturnering i sådan et målestok kræver meget forberedelse. Det fortæller en af hovedpersonerne bag arrangementet, Mustapha Saleh, der til dagligt arbejder som integrationskonsulent.  

- Det er en stor opgave at køre Brøndby Cup, men samtidig meget spændende. Der er mange ting at se til, men lige så snart stævnet går i gang, er det alt arbejdet værd. Det er jeg rigtig glad for. 

Brøndby Cup er delt op i tre turneringer - en elitedel, breddedel og minicuppen. Den har siden sin start i 1979 været afviklet på udelukkende frivillig arbejdskraft, hvoraf mange bruger en uge af deres sommerferie på at gøre stævnet til en succes. Mustapha Saleh understreger også, hvor stor en rolle fællesskabet i Brøndby IF spiller i afviklingen af Brøndby Cup.

- Det kræver rigtig mange frivillige for at få det hele til at hænge sammen og den rigtige kommunikation mellem hinanden, hvis det skal lykkes, forklarer Mustapha, der siden september sidste år har været i gang med at planlægge Brøndby Cup 2017.


Både AGF og FC Nordsjælland stiller op til Brøndby Cup

Men hvorfor vælger man at bruge så meget af sin tid på at planlægge en fodboldturnering? For Mustafa er svaret på det spørgsmål ret simpelt: Børnene og fællesskabet.

- Det specielle ved det her arrangement er, at man gør det for børnene. Man møder hinanden på tværs af årgangene – både forældrene og de frivillige udefra. På den måde stifter man nye bekendtskaber, og det er jo sjovt at gå rundt blandt 6-7000 børn spredt ud over hele anlægget. Det er fællesskabet. 

Udover fællesskabet er Brøndby Cup også kendetegnet ved det store fokus på pigefodbold. I år der fire årgange med pigehold, hvilket er rekord, og Mustapha Saleh byder pigerne velkommen.

- Det er altid skønt med pigehold, når vi i forvejen har så mange drengehold. Det hjælper på stemningen og humøret, når der også er piger. Vi har mange pigehold, der ikke har deltaget i nogle år efterhånden, hvilket vi synes er ærgerligt, fordi det er fedt at deltage i et stævne som Brøndby Cup. I år har vi i samarbejde med Cup Danmark heldigvis mange udenlandske pigehold med. 


To af de mange pigehold ved dette års Brøndby Cup

Et af de udenlandske pigehold kommer fra Länk Football, der er et canadisk-svensk fodboldsamarbejde, der har base i Toronto, Canada, men med rødder i Sverige. Harun Roble er en af de ansvarlige for Länk Football, der har haft kontakt med Brøndby IF siden november sidste år, og han og resten af klubben er utrolig glad for at være med ved Brøndby Cup.

- Vi har fået kontakt til Brøndby IF sidste år gennem John Ranum, som blandt andet har besøgt Toronto for at se vores faciliteter, kigge på nogle spillere, og så har han også hjulpet til på en af vores camps. Udover det har John været en stor hjælp, siden vi kom i søndags, og vi har følt os velkomne i Danmark generelt. Der er et godt fællesskab her ved Brøndby Cup, og alle hold snakker med hinanden på tværs af aldre, køn og etnicitet.

- Udover det er niveauet højt her ved turneringen, og vi har sagt til vores spillere, at de virkelig skal hæve deres niveau, hvis de vil være med her. De lærer rigtig meget, og de er taknemmelige for at være her. Det er nogle af de bedste hold i Danmark, der kommer her, men der er også stærke europæiske modstandere. Der er en god sammensætning af forskellige nationaliteter, men også både drenge- og pigehold, hvilket har givet en god dynamik.

Länk Football har tre hold med ved årets Brøndby Cup, hvor det drejer sig om to drengehold og et pigehold i aldersgrupperne 1998-2000. På pigeholdet holdet er det en blanding af svenske og candiske spillere, grundet de svenske rødder, som Länk Football har. Harun havde kun positive ord omkring hele arrangement, og han kunne sagtens se Länk komme tilbage mange år ud i fremtiden.

- Vi har håndplukket de bedste spillere fra vores region Ontario til at komme og spille her i Danmark, og faciliteterne, både banerne og hvor vi bor, er helt i top, og vi er super glade for at være her. Der er rigtig godt styr på tingene, og hele atmosfæren omkring turneringen er helt fænomenal. Alle er venlige, og det har rystet vores hold sammen at komme her, fordi det hele bare spiller. Vi vil gerne komme tilbage næste år, og vi håber at komme flere år ud i fremtiden, fordi det har været en fantastisk tur indtil videre, slutter Harun.

Brøndby Cup afholdes hver sommer af Brøndby IF's amatørafdeling. Du kan læse mere om stævnet her og se kampprogrammet for de enkelte rækker og årgange.

Der er stadig åbent for salget af sæsonkort til Brøndby Stadion, hvor der er store besparelser at hente på en fast plads. Læs om de mange fordele ved et sæsonkort her.

Køb dit sæsonkort her fra priser på bare 995 kroner.