Digitalisering helt ned i detaljen

25.07.2017 11:25

Med Strategi 6.4 er der kommet et øget fokus på digitalisering, og vi har tidligere omtalt, hvordan træningen er blevet digitaliseret, og ligeledes hvordan denne digitalisering skal være med til at forbedre klubben.

Brøndby IF er en klub i konstant udvikling, og fra denne sæson er Matthias Borst en ledende figur i det blågule analyseteam. Han gerne vil gå endnu mere i detaljer med udviklingen af spillet på banen, men også til træning og det generelle analysearbejde omkring det sportslige produkt.

- Vi vil længere ned i detaljerne af vores spil og træning. Det er specielt i forhold til modstanderanalyser, hvor vi bruger data til scouting-reporterne. Vi vil analysere og forsøge at undersøge, om de har nogle specielle styrker eller svagheder. Vi forsøger også at udbygge vores efterkamps-analyse, for at se hvordan vi har præsteret, og så vi kan sammenligne det fra kamp til kamp. Vi kan også se den individuelle udvikling for hver spiller og derved optimere deres individuelle træning, siger Matthias Borst og fortæller videre.

- Ved at forstå vores data bedre, kan vi give vores fysiske træner, Ahron Thode, bedre information, så han kan tilrettelægge spillernes træning optimalt. Generelt er det også for at forberede vores team, for at få en bedre evaluering, og kunne gå mere i detaljerne. Mit mål er, vi skal kunne være detaljeret og mere informeret, så vi kan forbedre vores spil og vide mere om modstanderen. Dette er for, vi kan få en større indvirkning på udviklingen af holdet.

Den store mængde data, og ambitionen om at kunne være mere detaljeret, har i denne sæson også medført, at Mikkel Keldmann er blevet ansat i klubben som Data Scientist. Han skal hjælpe med at bearbejde data for at spare tid og for at optimere forløbet fra input til output, så resten af teamet får de tal, de skal bruge.

- Vi får rigtig meget data, og når vi skal afkode, hvad der er vigtigt for vores spil, så er det Mikkels hovedopgave at finde de rigtige tal, som er essentielle. Ligeledes skal han også udvikle nye data, hvor vi for eksempel arbejder på at udvikle et pres-index. Det kan fortælle, hvor stærkt og godt vores pres er i specifikke situationer. Ligeledes hvor mange spillere løber mod bolden, og hvor hurtigt de løber. Så han hjælper med at udvikle nye tal, der kan beskrive og udvikle vores spil.

Udover arbejdet i den sportslige sektor skal Mikkel også assistere i administrationen, hvor digitalisering fra Strategi 6.4 er i højsædet. Mikkel har ekspertise i programmet Alteryx, som er et program, der kan hjælpe med at bearbejde data og få data til at ’tale’ sammen. Som et led i digitaliseringsprocessen i Brøndby IF er det Mikkels rolle at oversætte al data til noget brugbart både til den sportslige afdeling og på sigt i administrationen for at løfte den kommercielle indsats.

Om sit arbejde siger han selv:

- Min rolle er at spare Matthias, de andre analytikere og administrationen for en hel masse tid, fremfor at de gennemgår 40 siders datarapport. På den måde kan jeg omsætte de tal, vi får, super hurtigt og give dem præcis den information, de gerne vil have, forklarer Mikkel og kommer med et konkret eksempel på, hvordan hans kompetencer kommer i spil:

- Idéen er at kunne rapportere hurtigt tilbage til den fysiske stab. Eksempelvis hvordan spillerne klarer sig i kamp og bagefter sammenholde det med træningsdata, så vi kan få den rigtige belastning på spillerne. Det handler altså om effektivisering og måske skabe nogle nye indsigter, som man ikke havde før, fordi man ikke havde tid til at kigge på det.

Mikkel fortæller selv, at det ikke var helt tilfældigt, at valget faldt på Brøndby IF som arbejdsplads.

- Det blev Brøndby IF, fordi jeg i en håndfuld år nu har været stor Brøndby-fan. For 6-7 år siden gik jeg ikke så meget op i fodbold, men så blev jeg taget med på stadion, hvor vi sad nede i hjørnet ved siden af Sydsiden. Fra det tidspunkt var jeg bare solgt.

Skulle du også være interesseret i en fast plads på Brøndby Stadion, kan du i øjeblikket sikre dig sæsonkort. Du kan læse mere og købe her.