Bliv klogere på Brøndby IF's EL-modstander: Hajduk Split

20.07.2017 20:50

Efter en samlet sejr på 3-2 over VPS Vaasa blev det her til aften afgjort, at Brøndby IF er videre til tredje runde i Europa League-kvalifikationen. Her skal de møde Hajduk Split fra Kroatien, der ligeledes kvalificerede sig til næste runde her til aften, da de slog Levski Sofia sammenlagt 3-1.

Hajduk Split er ikke ukendte i europæisk sammenhæng, og i 1995 spillede holdet sig hele vejen til kvartfinalen i Champions League, inden de senere vindere fra AFC Ajax viste sig at være en for stor mundfuld for kroaterne, der tabte 3-0 i Amsterdam og dermed røg ud af turneringen. 

I 2010 var Hajduk Split tilbage på europæisk fodbolds scence, da de vandt den hjemlige pokalturnering og kvalificerede sig til gruppespillet i Europa League. Her blev det blot til en enkelt sejr – over belgiske Anderlecht på hjemmebane – og Hajduk måtte forlade turneringen på en fjerdeplads i gruppen. Seneste sæson bød også på europæisk fodbold i badebyen, men her måtte de se sig slået af israelske Maccabi Tel Aviv, der vandt efter straffesparkskonkurrence i playoff-runden.

Hajduk Split deltager i dette års Europa League efter at have opnået en tredjeplads i den kroatiske liga efter Rijeka og Dinamo Zagreb. Holdet er først indtrådt i anden runde ligesom Brøndby IF, og her blev det som bekendt til en samlet sejr over Levski Sofia.

Den nye sæson er netop gået i gang, og her lagde Hajduk Split godt fra land med en 3-1-sejr over NK Lokomotiva Zagreb. Her scorede Ante Erzeg blandt andre, og han sluttede også seneste sæson med mange mål i støvlerne – 11 ligamål blev det til i alt. Holdets topscorer blev dog ungarske Márkó Futács, som også scorede flest gange af alle i ligaen. Den tidligere Leicester- og Portsmouth-spiller må derfor også siges at være den største profil på Hajduk Split-mandskabet.

Brøndby IF starter hjemme på Brøndby Stadion den 27. juli, mens returkampen spilles den 3. august. Billetsalget til hjemmekampen starter i morgen fredag klokken 14:00. 

OBS (21/07 klokken 17:00): På grund af tekniske problemer er billetsalget ikke begyndt. Hold øje med siden her for yderligere information.

Med et sæsonkort får du - ud over en sikret plads til alle Brøndby IF's hjemmekampe i Alka Superligaen - forkøbsret til kampen mod Hajduk Split samt de forhåbentlig kommende kampe. Du kan læse mere og købe sæsonkort her.