Optakt: Bliv klogere på FC Rostov

08.07.2017 09:15

Optakten om FC Rostov er skrevet af Toke Møller Theilade fra russianfootballnews.com

I aften spilles den anden og sidste træningskamp på træningslejren i Østrig, inden turen går hjem til Danmark, hvor sæsonstarten venter. Modstanderen i aften er FC Rostov, og her er en beskrivelse af det russiske mandskab:

De imponerede i sidste sæson hele Europa, da de i Champions League formåede at slå mægtige Bayern München på hjemmebanen i det sydlige Rusland nær det Azovske Hav. Sejren imod den tyske gigant var kulminationen på to års hårdt arbejde af Kurban Berdyev, der først tog over som cheftræner og senere blev vicepræsident. Under Berdyev gik Rostov fra at være nedrykningstruet til mesterskabskandidat, sølvvinder og Champions League-deltager på blot tre sæsoner.

Siden den magiske aften i november, der skaffede dem tredjepladsen i gruppen foran PSV og det senere Europa League-nederlag til Manchester United på samlet 2-1 i foråret, er der dog sket meget i Rostov. De gul-blå kunne ikke følge op på deres flotte præstation i ligaen, hvor de sluttede på en skuffende sjetteplads og dermed missede europæisk kvalifikation. 

Kort efter sæsonens afslutning forlod Berdyev klubben til fordel for sin gamle klub Rubin Kazan, og med sig tog han otte stabsmedlemmer - heriblandt Ivan Danilyants, der agerede som cheftræner, da Berdyev blev forfremmet til vicepræsident. 

Berdyev og Danilyants er blevet erstattet af hviderusseren Leonid Kuchuk, der er bedst kendt for at have stået i spidsen for moldoviske Sheriff Tiraspol, med hvem han vandt seks mesterskaber i træk i mellem 2004 og 2009. Sidenhen har han blandt andet trænet Kuban Krasnodar og Lokomotiv Moskva uden større succes. 

Ud over mange ændringer i trænerteamet har klubben også måttet sige farvel til en stor håndfuld spillere. På grund af de mange afgange er det derfor også svært at pege på profilerne på holdet. For eksempel har begge målmænd, Dzhanaev og Medvedev, forladt klubben, og de er i stedet blevet erstattet af 35-årige Ilya Abaev fra Lokomotiv, der blot har spillet én ligakamp i de seneste tre sæsoner. 

I forsvaret er den slovenske landsholdsspiller Miha Mevlja eneste mand tilbage, og han er udset til at lede forsvaret efter en flot debutsæson i fjor. 

Det er på midtbanen, at man finder de to største profiler. Anfører Aleksandru Gatscan er holdets ubestridte leder og midtbanegeneral. Den defensive midtbanespiller er en hård hund, og i den netop overståede sæson fik han hele tre røde kort. Han flankeres af højrefløjen Timofey Kalachev, der ligesom Kuchuk er fra Hviderusland. På trods af, at Kalachev er en ældre herre på 36, lavede han alligevel 10 assists i forrige sæson og var en af klubbens allerbedst præsterende.

Oppe foran sætter Rostov sin lid til Aleksandr Bukharov. Den 32-årige angriber har tidligere vundet mesterskaber med både Rubin og Zenit, og han fik spilletid ved alle Ruslands tre Confederations Cup-kampe tidligere på sommeren. 

Det er dermed et Rostov-hold i genopbygningsfasen, som Brøndby IF i aften skal møde i Østrig. De har på nuværende tidspunkt allerede spillet fire træningskampe, og her er det blevet til en enkelt sejr - imod tjekkiske Mlada Boleslav - og tre nederlag. 

Foto: FC Zenit