Nederlag i pokalfinalen

25.05.2017 19:00

Rammerne var der til en fantastisk fodboldkamp, men trods en god indsats på både banen og tribunerne af de blågule endte det med et nederlag i pokalfinalen på 3-1.

Kampen startede intenst og havde svært ved at finde sit naturlige leje. Begge hold kom frem til chancer og efterfølgende hjørnespark.

I kampens indledning faldt den største chance til Hany Mukhtar, der trykkede af inde i feltet, men Stephan Andersen fik hånden på med en refleksredning, og da Kamil Wilczek sendte bolden i nettet, var det desværre fra en offside-position.

Med 20 minutter rundet faldt kampens intensitet en smule, og der blev længere mellem chancerne. Når de faldt, var det på dødbolde til FC København, mens Brøndby IF blev fanget et par gang på kanten af offside.

Der gik et sus gennem hele Telia Parken i det 34. spilleminut. Teemu Pukki afsluttede inde i feltet, hvor bolden blev rettet af og faldt hen mod en fremadstormende Wilczek, der desværre fik sendt bolden over mål.

En offside-kendelse var også resultatet, da Pukki spillede Johan Larsson fri med et lækkert chip efter 40 minutter.

Kort før pausen havde FCK et farligt skud fra distancen, men det blev rettet af og bolden gik til hjørne. Det resulterede i en stor chance til Andreas Cornelius, men han sendte bolden over Rønnows mål.

Det blev halvlegens sidste aktion.

Anden halvleg var kun to minutter gammel, da Wilczek flot spillede Mukhtar fri i feltet, der resolut trykkede af, men Stephan Andersen formåede igen at få hånden på, så Brøndby IF måtte nøjes med et hjørnespark.

Kort efter kom Andreas Cornelius alene igennem med Frederik Rønnow, der kom godt ud af sit mål og fik presset FCK’eren til at sende sin afslutning over mål. Det gjorde Cormelius dog ikke minuttet efter, da han fra en spids vinkel satte den ind ved fjerneste stolpe og dermed en føring til FCK på 1-0.

Svaret kom med en halv time tilbage at spille. Et frispark fra Hany Mukhtar fra midten af FCK’s halvdel blev smadret på undersiden af overliggeren og slog ned inde over stregen, men fløjten forblev tavs. Returen var Teemu Pukki dog først over, og han scorede let helt inde foran mål.

1-1 og kampen var igen helt åben.

Brøndby-holdet gik i hårdt pres for at udnytte momentum og jagte et føringsmål. Det var tæt på at komme bare fem minutter senere, da Teemu Pukki fik slidt sig igennem i venstre side af feltet, men afslutningen gik desværre forbi den fjerneste stolpe.

Det var Brøndby IF, der havde et spillemæssigt overtag i denne periode. I det 75. minut fik Christian Nørgaard en dobbeltchance i feltet, men begge hans afslutninger fik FCK-forsvaret blokeret.

I kampens 83. minut faldt så det, der skulle blive kampens afgørelse, og lidt mod spil og chancer faldt den i FCK's favør, da Santander bragte modstanderne foran 2-1.

Brøndby IF gik straks op og pressede hårdt for endnu en udligning, men det resulterede i en omstilling til FCK, som Andreas Cornelius udnyttede til 3-1.

Det blev også slutstillingen, og dermed blev det til en andenplads i dette års DBU Pokalen til Brøndby IF.