Vilfort og Jørgensen: Noget ekstra med finale mod FCK

24.05.2017 09:30

I forbindelse med den kommende pokalfinale har vi taget en snak med tidligere pokalvindere for Brøndby IF. I dag gælder det midtbanespillerne.

- Jeg har aldrig prøvet at tabe en pokalfinale.

Mads Jørgensen siger det med et lille grin, mens han tænker tilbage på triumferne mod FC Midtjylland i 2003 og 2005.

- Vi var et hold, der spillede mange store kampe sammen – også internationalt - så på det tidspunkt var det ’bare’ endnu en kamp. Selvfølgelig med lidt flere tilskuere og på landsholdets hjemmebane, men vi forberedte os ikke meget anderledes end normalt, husker midtbanespilleren.

Succesrig har Kim Vilfort også været i pokalfinaler med Brøndby IF’s deltagelse, og han ser en finale i DBU Pokalen som noget specielt.

- Pokalfinaler er altid noget særligt, og der er jo heldigvis en del hype omkring det. Det er en stor oplevelse, og når det er FCK, vi møder, så giver det noget ekstra – det er jo de to tophold, der mødes. Det giver ekstra krydderi til en i forvejen meget spændende kamp, siger Brøndby-legenden, der er glad for pokalturneringen.

- Det er godt med sådan en turnering ved siden af Alka Superligaen. I Danmark er det noget af det største, man kan deltage i som fodboldspiller, og med den kulisse, der kommer på torsdag, bliver det en fantastisk oplevelse for spillere og fans.

At man husker en pokalfinale længe efter, man har lagt støvlerne på hylden, kan Mads Jørensen skrive under på.

- Det er noget, man husker tilbage på – en af de store dage i karrieren. Specielt når man får lov til at vinde den.

- Og at det i morgen er en pokalfinale mod FC København gør, at der er endnu mere på spil. Man vil altid gerne vinde en pokal, men med den modstander og den kulisse, der bliver i Telia Parken, giver det en endnu større motivation til at vinde.

Foto: Flemming Alø