Jesper Jørgensen: Bedste 1. kvartal i mange år

23.05.2017 08:37

Brøndby IF har her til morgen præsenteret regnskabet for årets første kvartal, og det er en tilfreds administrerende direktør Jesper Jørgensen, der her sætter et par ord på regnskabet.

- Alle, som følger Brøndby IF kender efterhånden Strategi 6.4, og for os, der arbejder med implementeringen af strategien i det daglige, er det tilfredsstillende, at strategien har skabt et fundament for os, der gør, at vi i dag har kunnet præsentere det bedste 1. kvartal i over ti år.

- Vi er lykkedes med at øge omsætningen markant i årets første tre måneder og lander det bedste kvartal i over ti år. Sammenligner man med første kvartal sidste år, så har vi faktisk forbedret resultatet med 18 millioner kroner. Stigningen skyldes en række faktorer, blandt andet at vi oplever stadig stigende interessere for vores sponsorprodukter og har øget indtægterne fra sponsorer, samtidig med at vi har øget vores TV-indtægter med 9 % i dette års første kvartal. Denne fremgang kan til dels tilskrives den sportslige succes, vi har oplevet sæsonen igennem, men i høj grad også det øgede kommercielle fokus, vi har haft med Strategi 6.4.

- Samtidig med at vi har løftet vores omsætning, så har vi i 1. kvartal formået at mindske de samlede omkostninger med 5,2 mio. kroner i forhold til samme periode i sidste år. Faldet i omkostningsniveauet skyldes en tilpasning af selskabets omkostninger, herunder særligt personaleomkostningerne i forbindelse med implementering af Strategi 6.4.

Den tilfredsstillende start på året får dog ikke Brøndby IF til at ændre ved de økonomiske forventninger til årets resultat for 2017. 

- Vi forventer fortsat et underskud før skat i niveauet 10 - 20 millioner kroner for hele året 2017, da vi fortsætter investeringerne i klubben. Vi har en klar og tydelig rød tråd i Strategi 6.4, og den følger vi i det daglige.

Foto: Arnason.dk