Anførerne Nielsen og Olsen: Ekstra sommerfugle i maven

23.05.2017 11:11

I forbindelse med den kommende pokalfinale har vi taget en snak med tidligere pokalvindere for Brøndby IF. I dag gælder det forsvarsspillerne.

De har som anførere løftet mange trofæer i den blågule trøje, og både Per Nielsen og Lars Olsen ser gerne, at der bliver løftet endnu et trofæ med Brøndby IF’s navn på torsdag, når pokalfinalen mod FC København bliver fløjtet af.

- Det er specielt at være anfører, men når kampen er i gang, er man en del af spillet. Man har ansvar for, at aftaler på banen bliver overholdt, men ellers er man bare en del af holdet og de 11 spillere på banen, fortæller tidligere Brøndby- og landsholdsanfører Lars Olsen.

Per Nielsen er en anden tidligere anfører i Brøndby IF’s midterforsvar, og han glæder sig på de nuværende spilleres vegne til pokalfinalen.

- En pokalfinale er den største enkeltstående kamp i sæsonen. Det er altid kæmpe stort, og når det så er mod FC København, så mangler motivationen i hvert fald ikke.

- Det bliver en sindssyg kulisse, men trænerteamet og spillerne har helt styr på nerverne. Det er vigtigt, at man hver især spiller kampen igennem i hovedet inden, så man kan finde det rette spændingsniveau og ikke bliver overtændt, lyder det fra Per Nielsen, der bakkes op af Lars Olsen.

- Der er lidt ekstra sommerfugle i maven, lidt ekstra spænding uden man skal blive overnervøs. Der kommer masser af Brøndby-fans i Parken, og det er også med til at gøre det lidt specielt.

- I fodbold handler det om at vinde, og det er sidste chance for Brøndby IF i denne sæson for at få en af de to titler, man kan vinde i dansk fodbold. Derfor handler det om at være klar fra start, lyder det fra Lars Olsen.

Per Nielsen har en god fornemmelse inden opgøret Kristi himmelfartsdag.

- Alle vil gerne vinde mesterskabet, men det er rigtig stort at løfte pokalen, og det er næsten lige så stort som mesterskabet.

- Vi har spillet gode kampe mod dem i år, selv om de vandt den sidste knebent, så jeg har en god fornemmelse. Jeg synes, det ser fornuftigt ud – og det ville være fantastisk med det trofæ for både klubben og fansene, understreger den tidligere anfører.

Foto: Getty Images