Krogh og Ankergren: Pokalfinale er noget af det største

22.05.2017 15:50

I forbindelse med den kommende pokalfinale har vi taget en snak med tidligere pokalvindere for Brøndby IF. I dag gælder det målmændene.

Der er kun fire dage til finalen i DBU Pokalen, og en finale i pokalturneringen er noget af det største, man kan nå som fodboldspiller i Danmark. Det er de tidligere Brøndby-keepere Mogens Krogh og Casper Ankergren, der begge har løftet trofæet to gange, enige om. 

- Det er en meget stor oplevelse, understreger Mogens Krogh, der faktisk også har prøvet at tabe en pokalfinale – pudsigt nok til Brøndby IF.

- Det var med Ikast i ’89. Vi tabte 6-3, og det var sjovt at være med i en finale, selv om vi tabte. Men efter at have vundet pokalfinalen med Brøndby IF i ’94 over Næstved, fandt jeg ud af, hvor vildt det er at vinde den, og samtidig fandt jeg ud af, hvor ondt det egentlig gjorde at tabe den fem år tidligere.

Finalen mod Næstved blev vundet efter straffesparkskonkurrence, hvor Mogens Krogh reddede tre ud af Næstveds fire spark fra pletten.

En mere spontan glæde

I 2003 var Brøndby IF’s fans vidne til en anden god målmandspræstation i en finale i DBU Pokalen. Denne gang var det Casper Ankergren, der var manden i målet, og han kunne fejre pokalsejren på 3-0 over FC Midtjylland med et clean sheet.

- Det var en speciel kamp for mig, for det var den første titel, jeg vandt som professionel fodboldspiller. Jeg synes selv, jeg spillede en god kamp, og den følelse, der går gennem kroppen på en, når man har vundet, er noget rigtig vildt.

- Det er en mere spontan glæde ved en sejr i pokalfinalen, fordi man vinder noget her og nu, hvor glæden over et mesterskab – som selvfølgelig er super fedt at vinde, misforstå mig ikke – bygges op over tid, fortæller Ankergren.

En verden til forskel

Hele atmosfæren omkring en pokalfinale gør dagen til noget specielt.

- Der er en verden til forskel på at vinde og tabe en finale. Om man åbner champagne og store øl, eller man står og kigger langt efter de andre. Og den indre glæde i at have nået et mål er kæmpe stort, fortæller Mogens Krogh, og den betragtning er Casper Ankergren helt enig.

- Man forbereder sig ikke så meget anderledes i forhold til en anden fodboldkamp. Jo, man tager måske på hotel dagen før, men når man spiller for Brøndby IF, er man vant til at spille for mange mennesker og under presset for at vinde.

- Og når man så har vundet, så er det bare om at sluge det hele, nyde det og prøve at opfatte det, der sker, men det er svært med så mange følelser i hovedet og kroppen. 

Foto: Getty Images