Chancerigt Derby-nederlag

14.05.2017 19:50

Der var chancer. Masser af dem endda. De fleste af dem blev brændt, og derfor endte søndagens Derby i Telia Parken 1-0.

Kampens første chancer tilfaldt hjemmeholdets Federico Santander - tre af slagsen inden for kampens første 10 minutter. Ved den første mulighed var det en hurtig og vågen Frederik Rønnow, der forhindrede en scoring, og blot et minut senere sparkede FCK-angriberen over mål fra en position cirka midt i Brøndby-feltet. Kort efter havde Santander en knaldhård afslutning på sammenføjningen.

Da stadionuret havde rundet de minutter begyndte de blågule at bide fra sig. Pukki var centimeter fra at finde Wilczek på kanten af det lille felt, og både Larsson og Kalmár forsøgte med skud udefra. Det var dog i den anden ende, at bolden fandt vej til nettet, da Kasper Kusk i det 13. minut gjorde det til 1-0. Kort efter kunne det være blevet 2-0, men Rønnow reddede på flot vis et hovedstød fra Cornelius, som steg til vejrs ved bagerste stolpe.

Stor chance-betegnelsen kunne man også tage i brug efter 25 minutter, hvor Teemu Pukki efter småspil i feltet trillede bolden skråt tilbage i feltet til Zsolt Kalmár, som desværre ikke fik et ordentligt træf på bolden. Santander ville også lege med. Efter en halv times spil (og et godt kontrastød) var FCK-angriberen én-mod-én med Frederik Rønnow, og selv om han fik passeret Brøndby-keeperen med sin afslutning, nåede Benedikt Röcker tilbage og forhindre, at bolden trillede i mål.

Tendensen med de store chancer fortsatte halvlegen ud. Teemu Pukki timede sit løb med en god dybdebold, og selv om han fik prikket bolden forbi en fremadstormende Robin Olsen, blev den udlignende scoring forhindret af et FCK-returløb. Derefter var det Mukhtar og Wilczek, som nærmest i fællesskab fik sendt et blødt forsøg lige på FCK-keeperen på trods af en favorabel position på kanten af det lille felt. Peter Ankersen havde forinden formøblet en chance for FCK, og 1-0 stod den derfor ved pausen.

Anden halvleg begyndte, som første halvleg sluttede. Inden for få minutter havde Andreas Cornelius en fornuftig afslutning, og Kamil Wilczek havde alle tiders mulighed for at heade bolden i nettet ved bagerste stolpe på et indlæg fra Kalmár. Kort efter ramte FCK-stolpen, og i det efterfølgende kontrastød var Wilczek igen tæt på at komme på tavlen. En endnu større chance tilfaldt imidlertid Kalmár i det 53. minut, da han - helt uden markering - satte panden på et perfekt indlæg og dirigerede bolden forbi mål. Et minut senere brændte Pukki en friløber.

Anden halvleg var i det hele taget langt bedre for de blågule. Undervejs satte Alexander Zorniger tre nye spillere på banen i form af Kevin Mensah, Gustaf Nilsson og Lebogang Phiri, som erstattede Rodolph Austin, Kamil Wilczek og Zsolt Kalmár. Ingen af dem kunne dog ændre på resultatet, og da Mads Kristoffer Kristoffersen fløjtede kampen af, var det med hjemmeholdet som sejrherre.