Zorniger: Vores fokus er blevet belønnet

13.05.2017 09:05

I morgen drager Brøndby IF til Østerbro, hvor FC København er værter for sæsonens næstsidste Derby. De tre tidligere opgør, som har fundet sted i Alka Superligaen i denne sæson, har alle været meget tætte, og cheftræner Alexander Zorniger forventer derfor endnu en gang et tæt opgør.

Selv om de to hold allerede om 12 dage mødes i årets pokalfinale, så er det ikke en kamp, der bliver nedprioriteret af Brøndby IF’s tyske cheftræner.

- I morgen stiller vi med en start-11, som sagtens kunne være det hold, vi starter med i pokalfinalen, hvis man altså ser bort fra Lebogang Phiri, som desværre har karantæne i finalen. Jeg laver ikke nogen ændringer bare for ændringernes skyld. Hver kamp er en test for holdets og spillernes udvikling, og selv om manges øjne måske allerede er rettet mod pokalkampen, så er Derbyet i morgen også vigtigt. Alle Derby-kampe er vigtige, og derfor er der ikke nogen, som starter inde i morgen, der ikke har fortjent det.

Både guldmedaljer og sølvmedaljer er i de forgangne uger allerede blevet tildelt henholdsvis FC København og Brøndby IF i denne sæson i Alka Superligaen, men cheftræner Zorniger kigger kun på sit eget holds fortsatte udvikling og skæver ikke til morgendagens modstander.

- For os har hele denne sæson handlet om vores egen udvikling, og at vi løbende forbedrer vores egen statistik, og det fokus er i den grad blevet belønnet. Vi er i gang med en rigtig flot sæson, og jo flottere vi kan gøre den, jo bedre. Med den udvikling vi har været igennem, så har vi allerede haft meget at fejre i denne sæson, og det kan vi forhåbentlig bygge videre på i morgen med en sejr over FC København.

- Vi går efter sejren, men vi har selvfølgelig stor respekt for de modstandere, vi møder, og det gælder også for FC København, som har haft en imponerende sæson, men som det har været kendetegnende for vores sæson, så kigger vi først og fremmest på os selv og vores eget spil. Vores motivation kommer derfor indefra og er ikke drevet af at ”ødelægge” FC Københavns guldfest eller spolere deres statistik med et antal kampe uden nederlag. 

Derbyet spilles kl. 18:00 i morgen i Parken og vises på TV3+. Tror du, at Benedikt Röcker scorer kampens første mål, så giver Bet25 odds 42.

Foto: Getty Images