Zorniger: Det handler udelukkende om at vinde

04.05.2017 09:10

Torsdag aften kl. 18:30 fløjter dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen op i pokalsemifinalen mellem FC Midtjylland og Brøndby IF. Kampen spilles i Herning, men ”Drengene fra Vestegnen” kommer ikke til at mangle opbakning, da der allerede er meldt udsolgt på udebaneafsnittet.

Cheftræner Alexander Zorniger glæder sig da også til det, han forventer, der bliver en tæt og livlig kamp.

- Vores opgør plejer at være livlige og intense, så det forventer vi også i aftenens kamp. FC Midtjylland er p.t. det tredjestærkeste hold i Alka Superligaen, så de er en stærk modstander. For få uger siden var mange på nakken af FC Midtjylland, da resultaterne ikke lige var med dem, men de har lykkedes med at få nogle gode resultater i de seneste runder.

- Vi ved, at meget af deres opbyggende spil er bygget op omkring Paul Onuachu, så vores bagkæde skal selvfølgelig være meget opmærksom på ham. Men det er mindst lige så vigtigt, at vores midtbane og angreb er gode til at lægge pres på deres bagkæde og bryde deres opbyggende spil.

I DBU Pokalens kvartfinale slog de blågule Randers FC efter forlægnet spilletid, og det gjorde indtryk på Zorniger.

- Vi lærte rigtig meget om os selv, da vi slog Randers FC ud af DBU Pokalen i kvartfinalen. Vi dominerede de første ti minutter af kampen, men så var det som om, at vi slap foden fra speederen. Vi kom godt igen, men det kan vi ikke tillade os i aften. Det positive fra Randers-kampen er, at selv om vi kom bagud, kunne vi se, at hvis vi holder hovedet koldt og kæmper for hinanden, så har vi alle muligheder for at vende et potentielt dårligt resultat til et godt resultat.

Sidst, men ikke mindst, minder cheftræner Zorniger om, at det er holdindsatsen, der vil være den afgørende faktor i aftenens pokalsemifinale.

- Da der er tale om en semifinale, så er det selvfølgelig en lidt anden mental forberedelse vores spillere har, da kampen jo ikke kan ende uafgjort. Det handler ikke om et point eller tre point. Det handler udelukkende om at vinde, og der er ingen chance for revanche, da der ikke er et returopgør. Vi har spillere som Teemu Pukki og Hany Mukthar, som tidligere i sæsonen har vist, at de kan afgøre de store kampe, men det vigtigste i aften vil være, hvordan vi præsterer som hold. Vi er ikke et hold, som er afhængig af individualister, der står stille i 89 minutter og kun venter på at afgøre de store kampe. Tværtimod. Vi er et hold, der arbejder hårdt for hinanden i alle 90 minutter, og det er det teamwork, som vinder kampe.

Foto: Getty Images