Status på emissionen

14.11.2016 14:40

I torsdags lukkede emissionen for Brøndby IF, og i dag fik man så bekræftet provenuet.

brondby.com har derfor talt med bestyrelsesformand Jesper Møller om emissionens konklusion og provenuet.

Bestyrelsesformand Jesper Møller, emissionen blev afsluttet i torsdags, hvad er status i dag? 

- Emissionen lukkede ganske rigtigt i torsdags, og i dag har vi så fået tilsagn om, at der er udnyttet tegningsretter og afgivet bindende ordrer på resterende aktier for i alt 181.818.182 stk. nye aktier, svarende til et bruttoprovenu på i alt 100 mio. kr. inkl. bindende forhåndstilsagn fra Jan Bech Andersen samt finansielle investorer. 

Vil alle Brøndby-aktionærer, der har ønsket at tegne aktier, få tildelt de aktier, de har ønsket?

- Ja, det vil de. Som bestyrelse glæder vi os over, at de mange Brøndby-aktionærer, som har ønsket at investere i Brøndby IF ved denne emission, får tildelt de aktier, som de har ønsket.

Hvor stor en andel af provenuet er Brøndby-aktionærer, der har gentegnet, og hvor stor en andel er de investorer, som på forhånd gav tilsagn om investeringer?

- Af det samlede antal aktier er 75 % tegnet ved udnyttelse af tegningsretter (inkl. Jan Bech Andersen, red.) samt ved afgivelse af ordrer på resterende aktier, mens 25 % af det samlede antal aktier er tegnet af Jan Bech Andersen, Formue Nord A/S, Symmetry Holding ApS, JM INVEST 2016 ApS og en privatperson i henhold til det bindende tilsagn om, på visse betingelser, at tegne aktier i forbindelse med udbuddet. Det svarer med andre ord til, at ca. 75 mio. kroner af provenuet er kommet via udnyttelse af tegningsretter (inkl. Jan Bech Andersen) og ved afgivelse af ordre på resterende aktier, hvilket er glædeligt og viser, at Brøndby IF er et stort fællesskab.

Er det en tilfredsstillende emission?

- Som bestyrelse glæder det os, at vi har sikret et provenu på 100 mio. kr., som vil gøre os i stand til i al væsentlighed at indfri vores rentebærende gæld og til at foretage visse investeringer til glæde for fans og sponsorer.

Klubbens hovedaktionær Jan Bech Andersens ejerandel vil stige til knap 40 % efter denne emission. Hvad betyder det helt konkret? 

- Jan Bech Andersens andel af aktiekapitalen og stemmerettighederne i selskabet forventes efter udbuddets gennemførelse at udgøre 39,7 %, hvilket vil medføre, at Jan Bech Andersen skal afgive et pligtmæssigt overtagelsestilbud til aktionærerne i Brøndby IF. Flere informationer herom følger senere.

Hvad er processen efter en sådan emission i forhold til forvaltningen af provenuet? 

- Nu hvor tegningsperioden er afsluttet, så skal vi som bestyrelse på onsdag afholde et bestyrelsesmøde, hvor vi minutiøst vil gennemgå det samlede resultat af emissionen og formelt godkende den, hvorefter vi registrerer kapitalforhøjelsen i Erhvervsstyrelsen. Derefter vil vi som bestyrelse arbejde tæt sammen med direktionen i forhold til at forvalte provenuet fra emissionen bedst muligt jævnfør prospektet.