Masterclass: U17-nederlag og træningskampe mod Esbjerg

14.11.2016 15:02

Brøndby IF's U19-hold havde en friweekend, da der bliver spillet U19-landskampe i disse dage. Dermed var U17-spillerne de eneste, der var i aktion i ligaen, mens U13, U14 og U15 teamede op med Esbjerg til en række træningskampe. 

U17: 2-0-nederlag til AGF
Efter en udebanetur til Vejle i sidste weekend var Brøndby IF’s U17-hold tilbage på eget græs lørdag eftermiddag. Her var modstanderen AGF, og det blev de hvidklædte århusianere, der trak sig sejrrigt fra opgøret.

Fra sin plads på sidelinjen så Frank Hjortebjerg en kamp med få chancer, hvor AGF satte trumf på, da Brøndby-spillerne satsede mod slutningen af opgøret.

- Det var en meget chancefattig kamp. Begge hold havde svært ved at komme til chancer, og særligt i første halvleg var der nærmest ingen forsøg på mål. Efter pausen formåede vi at sætte os lidt bedre på spillet, og vi spillede 20-25 gode minutter, hvor vi dog heller ikke formåede at skabe det helt store.

- De kom til at stå lidt mere kompakt, og vi fik presset dem godt oppe på deres halvdel, men vi kunne kun komme til langskud og høje indlæg. Til sidst satsede vi selvfølgelig lidt mere i jagten på en udligning, og der lukkede de i stedet kampen.

- Det var ganske fortjent, at AGF vandt kampen. De kom med mere fysik og power, end vi gjorde, sluttede U17-træneren.

I den kommende weekend har U17-spillerne fri, og derfor skal de først i aktion igen den 26. november, hvor Esbjerg kommer på besøg.  

U17: Brøndby IF – AGF 0-2 (0-1)
0-1: Magnus Kastrup (31’)
0-2: William Just (75’)

Startopstilling

Jesper Lindstrøm – Muamer Brajanac – Magnus Warming

Andreas Pyndt Andersen – Mikkel Eslund

Morten Frendrup

Lucas Steen – Benjamin Laursen – Anton Hendriksen – Frederik Nørrestrand

Mads Hermansen

Bænken: Lasse Munkholm, Ertugrul Teksen & Victor Sørensen

 

U13, U14 og U15 i træningskampe mod Esbjerg
Selv om Brøndby IF’s U15-, U14- og U13-hold alle har spillet sæsonens sidste turneringskamp, betyder det ikke, at det blot er på træningsbanen, bolden triller. De tre hold mødte Esbjergs ditto søndag.

U13-holdet spiller normalt 8-mandsfodbold, men i går prøvede de kræfter med den noget større 11-mandsbane. Bo Nielsen, cheftræner for U13-holdet, forklarer, hvordan han forsøger at omstille sine spillere fra 8-mands til 11-mands.

- I den daglige træning arbejder vi på, at overgangen og springet til 11-mands ikke bliver for stort, når spillerne kommer dertil. Der er naturligvis nogle markante forskelle i form af blandt andet offside, og det skal de selvfølgelig lære, og det synes jeg, de er gode til. Vi har fokus på nogle af de samme ting, som når vi spiller 8-mands. Det gælder blandt andet det høje pres, vi har fokus på genpresset, hvor vi skal være aggressive, og så handler det lidt om, hvordan modstanderen spiller, men det fylder endnu ikke så meget.

- Jeg synes, at spillerne er gode til at omstille sig til 11-mands, og de har faktisk sværere ved at vænne sig til at spille 8-mands igen, hvor de pludselig ikke kan spille på offside længere. De her spillere har spillet mange 11-mands kamp på nuværende tidspunkt, og vi var tidligere på efteråret en tur i Tyskland, hvor vi deltog i en turnering på stor bane.

- I weekenden (mod Esbjeg, red.) manglede vi en smule skarphed. Ligesom i vores turneringskampe i denne sæson skulle vi bruge for mange chancer til at score vores mål. Men det var generelt en rigtig god kamp, hvor vi lykkedes med mange ting. I anden halvleg forsøgte de at presse højere, og det formåede vi at spille os godt ud af, men det blev spændende mod slutningen, fordi vi ikke formåede at lukke kampen. 

U13-drengene vandt 1-0 på en scoring af Huseyin Tokat scorede. U14-holdet vandt 2-0, mens U15 tabte 1-3.

I den kommende weekend er rammerne de samme. Brøndby IF og OB tørner sammen i tre venskabskampe, som bliver spillet på Brøndbys træningsbaner. 

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).