Anton Hendriksen: Jeg kan godt lide at tage ansvar

12.11.2016 09:05

For godt to måneder siden forlængede U17-anfører Anton Hendriksen sin kontrakt med Brøndby IF. De to parter har nu papir på hinanden til sommeren 2019.

brondby.com har fanget det unge forsvarstalent til en snak om udviklingen og præstationerne i denne sæson, hvor U17-holdet kæmper med helt i toppen af tabellen.

- Jeg synes, vi spiller en god gang fodbold. Det kom senest til udtryk i anden halvleg mod Vejle, hvor vi spillede rigtig godt og holdt Vejle fuldstændig fra chancer. Det er et godt billede på, hvad vi gerne vil. I begyndelsen af sæsonen var vi gode til at holde nullet, men der har på det seneste været nogle situationer, hvor vi kunne have forsvaret målet bedre som hold, og det har jeg naturligvis fokus på som forsvarsspiller, forklarer Anton Hendriksen.

Se målene fra U17-holdet 4-2-sejr over Vejle.

- Som anfører på holdet er min rolle naturligvis at være med til at vise vejen og niveauet til træning og kamp – jeg skal gå forrest og hjælpe mine holdkammerater. Jeg kan godt lide at tage ansvar, og det falder mig meget naturligt at have en lederrolle. Det er egenskaber, jeg har fokus på at forbedre, ligesom jeg arbejder på mine fodboldmæssige kvaliteter. 

Anton har ikke blot slået sine folder på U17-holdet. Han har været med på Auri Skarbalius’ U19-mandskab, ligesom han har prøvet kræfter med Reserveligaen.

Det giver ekstra blod på tanden og ikke mindst indikationer på, hvad han skal arbejde på at forbedre. 

- Det er fedt at få lov til at smage lidt på det og få en fornemmelse af, hvor gode spillerne på det niveau er. Det presser mig – blandt andet til at tænke og agere lidt hurtigere. Det er dejligt at måle sig med eksempelvis Superliga-truppen og se, hvad der skal til for at være med på det niveau.

- Den erfaring skal jeg tage med mig og dele ud af, når jeg er tilbage i anførerrollen på U17-holdet, slutter Anton.

Brøndby IF's U17-hold indtager i skrivende stund andenpladsen i U17-ligaen, hvor de står noteret for syv sejre og to nederlag. Lørdag eftermiddag tager de imod AGF. 

Foto: Arnason.dk

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).