Tilbage til Frem-tiden III

26.10.2016 10:00

- Det er en klub, der i deres rødder er ligesom Brøndby IF. Der bliver ikke strittet med lillefingeren, når man drikker kaffe.

Ordene falder fra en af de største Brøndby-legender gennem tiden. Og han ved, hvad han taler om, Ebbe Skovdahl. Han har nemlig været træner i begge klubber.

- Det var en stor tid, da jeg var i Brøndby IF, for jeg fik en spændende opgave med at starte det første fuldtidsprofessionelle fodboldhold op.

- Jeg overtog holdet som danske mestre fra Tom Køhlert, og nu skulle vi ud og skabe resultater i Europa. Og det gik da meget godt med to tætte kampe i kvartfinalen mod FC Porto i 1986 (Brøndby tabte 1-0 ude og spillede 1-1 hjemme, red.), der endte med at vinde finalen over Bayern München, mindes Ebbe Skovdahl, der indførte en ny form for fodbold i toppen af den danske liga.

- Det var en aggressiv spillestil, hvor vi jagtede bolden og lagde et meget højt pres på modstanderne. Derfor er jeg også glad for at se, hvordan Brøndby IF er gået tilbage til den stil under Alexander Zorniger, fortæller trænerlegenden, der fik en helt anden opgave, da han mange år senere skulle blive træner for BK Frem.

Download appen "Brøndby Indefra" her

- I Brøndby var det ambitiøse spillere, der købte ind på idéen. I Frem var det anderledes, og det var ikke alle spillerne, der var klar til at være der, hvor vi gerne ville være. Fodbold skal være en livsstil, hvis man vil være med, hvor det er sjovt, understreger Ebbe Skovdahl.

Han kommer ikke så meget ud og ser fodbold mere – hverken i Valby Idrætspark eller på Brøndby Stadion.

- Nej, det bliver for det meste i fjernsynet. Og kampen i morgen vinder Brøndby, det er jeg sikker på. Men det bliver en stor oplevelse for alle i Frem, ligesom det var, da jeg som træner derude i 2004 mødte Brøndby IF i pokalturneringen med Michael (Laudrup – Skovdahl s nevø, red.) som træner.

Dengang vandt Brøndby IF 2-0 på mål af Thomas Kahlenberg og Dan Anton Johansen.

Hos vores hovedpartner bet25 kan du få et ririskofrit spil på kampen mellem BK Frem og Brøndby IF. Læs mere om tilbuddet her.