Hovedaktionær Jan Bech Andersen: Investerer, fordi jeg tror på potentialet

24.10.2016 10:07

Tidligere i dag offentliggjorde Brøndby IF prospektet, og her stiller hovedaktionær Jan Bech Andersen en tocifret milliongaranti.

Nedenfor svarer Jan Bech Andersen på spørgsmål om hans overvejelser og tanker i forbindelse med investeringen i Brøndby IF.

Hvorfor vælger du at kaste flere millioner ind i Brøndby IF?

- Når jeg investerer i Brøndby IF, så er det fordi, jeg ønsker, hvad der er bedst for klubben, og at gøre mit til at få denne fantastiske klub til at realisere sit kæmpe store potentiale, således at klubben også om 25, 50, ja, 100 år, fortsat er en del af den absolutte top i dansk og skandinavisk fodbold.

- Men det er ikke kun, fordi jeg har et blågult hjerte. Jeg investerer også, fordi jeg tror på, at selskabet med Strategi 6.4, kan skabe værdi for sine aktionærer og investorer. Siden jeg gik ind i klubben som investor, har min førsteprioritet og højeste ambition været at sikre, at Brøndby IF bliver en sund og veldrevet forretning og dermed kan skabe værdi for sine aktionærer og investorer.

Du stiller en væsentlig garanti i forbindelse med emissionen og poster dermed endnu flere millioner i Brøndby-projektet. Er det en god investering?

- De fleste investeringer, uanset størrelse, kræver en god kombination af dygtighed og tålmodighed. I Strategi 6.4 har vi en strategi, der udviser den rette portion tålmodighed, og det kræver dygtighed at udføre den. Der er blevet eksekveret på strategien, siden den blev lanceret i foråret, og det er gjort med dygtighed.

- Både på og uden for banen har vi i denne sæson således allerede set de første resultater af strategien, og derfor har jeg heller ikke tøvet med at stille en garanti i emissionen, da jeg mener, at strategien er langsigtet og værdiskabende. 

Kan du forstå, folk siger, at man ikke skal smide penge efter fodboldaktier, da pengene forsvinder ned i stort sort hul?

- Investeringer er altid forbundet med en vis risiko, og som jeg sagde tidligere, så kræver langt de fleste investeringer, uanset størrelse, en god kombination af dygtighed og tålmodighed. Jeg skal ikke bestemme, hvad folk investerer i, og det må være op til hver enkelt person at gøre op med sig selv, om man ønsker at investere i Brøndby IF.  

- Mit største ønske er, at Brøndby IF bliver en sund og veldrevet forretning, der skaber værdi for sine aktionærer og investorer. Jeg har valgt at investere yderligere i klubben, fordi jeg tror på, at selskabet med Strategi 6.4 kan skabe værdi for sine aktionærer og investorer og dermed også give et positivt afkast af min investering.

- I prospektet beskrives det, hvad klubben ønsker at anvende provenuet fra emissionen til. Det er til afvikling af hovedparten af den rentebærende gæld og derudover til investering i faciliteter til glæde for fans og sponsorer. Det vil være med til at sikre Brøndby IF en platform, så Brøndby IF har gode muligheder for at være med i den øverste del af Superligaen fremadrettet.

Er du enig i, hvad pengene fra emissionen skal bruges til?

- Som det gøres klart i prospektet, så ønsker klubben at afvikle den rentebærende gæld, hvilket vil forbedre både klubbens økonomiske resultater fremadrettet og ligeledes styrke klubbens likviditet. Herudover vil klubben gerne investere i forbedrede faciliteter til glæde for fans og sponsorer. Det støtter jeg fuldt ud, og det, mener jeg, er den rigtige vej at gå.

Hvornår forventer du, at du har tjent din investering hjem?

- Strategi 6.4 har nogle klare pejlemærker for klubbens fremtidige økonomiske ligevægt, herunder at den indtræffer senest i 2019, og det er det eneste, jeg forholder mig til rent finansielt. Jeg ønsker udelukkende, hvad der er bedst for klubben, og jeg har kun fokus på, hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe klubben med at realisere sit kæmpe potentiale. 

Har det været vigtigt for dig, at der kommer yderligere investorer ind i klubben?

- Det har ikke været et krav fra min side. Jeg ser det udelukkende som en blåstempling af Strategi 6.4, at andre investorer har ønsket at garantere emissionen sammen med mig, så Brøndby IF får mulighed for at forløse sit potentiale.

Nogle medier spekulerer i, at du ønsker at genindtræde som bestyrelsesformand?

- Brøndby IF har et dygtigt formandskab, som jeg har et glimrende samarbejde med. Som jeg har sagt før, så har det aldrig været og bliver aldrig vigtigt for mig, eller et mål i sig selv, at være formand for Brøndby IF. Jeg har intet behov for den opmærksomhed, der følger med det måske mest eksponerede formandsjob, der i dansk erhvervsliv.

- Det eneste, jeg har fokus på, er, hvad der er bedst for klubben, og hvordan denne fantastiske klub realiserer sit kæmpe store potentiale, således at klubben også om mange år fortsat er en del af den absolutte top i dansk og skandinavisk fodbold. Hvis en enig bestyrelse og ejerkreds ønsker, at jeg genindtræder som formand, så vil jeg forholde mig til det, men det er og bliver ren teori og spekulation, for lige nu har vi som sagt et dygtigt formandskab. Om jeg bidrager til denne rejse som ejer, fan eller som formand er ikke vigtigt. Det vigtige er, at vi lykkes. Det er det eneste, der optager mig.

Læs mere om offentliggørelsen af prospektet for emissionen ved at trykke her.

Selve prospektet kan ses og downloades via prospekt.brondby.com.

For at give nuværende og nye investorer mulighed for at blive præsenteret for virksomheden og Brøndby IF's syn på fremtiden, inviterer Brøndby IF til investormøde, der afholdes tirsdag den 1. november 2016 kl. 17:00 i Europa Lounge, Brøndby Stadion 30, 2605 Brøndby.

Foto: Arnason.dk