Syv påstande til cheftræner Alexander Zorniger

22.10.2016 09:15

Efter 13 runder, og dermed halvvejs igennem grundspillet, indtager Brøndby IF andenpladsen i Alka Superligaen med 23 point. I morgen gæster AGF, der p.t. indtager tiendepladsen med 13 point, Brøndby Stadion. 

brondby.com gav i ugens løb cheftræner Alexander Zorniger syv påstande, vi bad ham forholde sig til. 

Halvvejs igennem grundspillet ligger vi på andenpladsen med 23 point, men vi skulle have fået flere point.

- Enig, vi skulle have haft flere point, men det tror jeg, at de fleste hold vil sige. Vi har haft tre kampe, hvor vi mister point til trods for tomålsføringer. For mig hjælper det ikke noget at græde over tabte point, for det vigtige er, at man lærer af det. Vi har et ungt hold – måske den yngste midtbanekonstellation i Alka Superligaen – og hele holdet skal bruge sådanne kampe til at få erfaring. 

Vores bedste i sæsonen hidtil var ikke 7-0-sejren over AGF.

- Vi har spillet bedre kampe end den. Sejren på 7-0 over AGF var en mærkværdig kamp. En af de der uransagelige kampe, hvor målene flyver ind. Se bare på Hjulsager og Mukthars scoringer i kampen – de var helt ekstraordinære. De to mål er et godt billede på, hvor ekstraordinær kampen var. Så ja, det var ikke vores bedste kamp i sæsonen, men måske den mest mærkværdige.

Vi kommer til at score mål i samtlige af de resterende kampe i efterårssæsonen.

- I de første 13 kampe i Alka Superligaen i denne sæson er kampen mod Lyngby den eneste kamp, vi ikke har scoret i. Vi har scoret 31 mål indtil videre, og jeg forventer ikke, at vi stopper med at score. Men jeg er ikke spåmand, og der er ingen garantier i fodbold. Vi kommer frem til mange målchancer og er gode til omsætte de chancer til mål, så jeg kan i hvert fald garantere, at vi kommer til at score flere mål.

Vi har Alka Superligaens bedste målmand.

- Alle ved, at Frederik er en vigtig spiller for os, og jeg vil vurdere, at han er en af de to bedste målmænd i Alka Superligaen.

Fodbold handler kun om at vinde.

- I sidste ende, ja, så handler det kun om at vinde. Hvis vi gik ud og spillede fem perfekte kampe, hvor spillerne præsterede, som vi ville, og taktikken sad lige i skabet, men vi alligevel tabte de fem kampe af uransagelige årsager, så vil alt være ligegyldigt. Så ville vi have nul point, og ingen gider at høre på undskyldninger og bortforklaringer. Så ja, fodbold handler om at vinde.

Never change a winning team.

- Uenig. Man kan spille dårlige kampe, som man vinder, og når man spiller på topniveau, skal der være kamp om pladserne i start-11'eren til hver træning. Kun når spillerne præsterer på højeste niveau til hver træning, kan man løfte et holds niveau. Holdet er altid vigtigere end individet.

Vi forventer en nem kamp mod AGF i morgen, da vi vandt 7-0, sidste gang vi mødte dem.

- Tværtimod. De er sultne efter at vise, hvad de kan, og de har revanche til gode, så det kan gå hen og blive en af de sværeste hjemmekampe, vi har her i efteråret.

Kampen mod AGF spilles på Brøndby Stadion i morgen kl 18:00 og vises på 3+. Du kan købe billet til kampen her – og husk, at børn som altid kun koster 20 kr..

Tror du, at Benedikt Röcker scorer Brøndby IF's første mål, så giver vores hovedpartner Bet25 odds 25.00