Zorniger: Vi skal spille instinktivt

22.09.2016 23:14

Til trods for mange chancer måtte Brøndby IF torsdag aften indkassere sæsonens andet nederlag. Det skete på Lyngby Stadion, hvor de blågule måtte se sig slået 1-0 af værterne fra Lyngby BK på et mål sent i første halvleg. Nederlaget betyder, at Brøndby IF nu indtager tredjepladsen i Alka Superligaen efter 10 runder.

brondby.com fangede cheftræner Alexander Zorniger umiddelbart efter kampen.

- Vi ved og har bevist, at vi kan spille på et højere niveau end det, vi viste i aften. Nederlaget er irriterende, da vi endnu en gang har et udebaneafsnit, som leverer en fantastisk opbakning. Når vores fans leverer, som de gjorde i aften på stadion, så er det svært efter kampen at komme med en forklaring, der retfærdiggør, at vi tabte. 

- Men det var tydeligt, at vi tænker for meget på banen. Det så vi mod Viborg og det så vi i første halvleg i dag. Vi har en ny og krævende spillestil, og når spillerne tænker for meget på banen, som de gjorde i første halvleg i dag, så er det fordi, at ikke alle aspekter af spillestilen ligger på rygraden endnu. Og det er det, vi arbejder henimod. At måden, vi spiller på, skal være instinktiv. 

Første halvleg var chancefattig for begge hold, men det lykkedes Lyngby at putte bolden i nettet til pauseføring. I anden halvleg sad de blågule på kampen og producerede mange chancer, men bolden ville ikke ind.

- I første halvleg savnede vi en anelse kreativitet på midtbanen på vores 10’er-position, og derfor skiftede vi fra starten af anden halvleg Greko ind for at bringe mere af denne kreativitet i spil. Vi skiftede ligeledes Holst ind, da vi vidste, at Lyngby ville stå meget dybt i anden halvleg, og vi ønskede derfor en lidt mere kontrollerende spiller ind på backpositionen.

- Og kigger vi alene på anden halvleg, så var det faktisk en af de bedre halvlege, vi har spillet. Vi havde masser af energi, og vi skabte masser af chancer. Det kan godt være, at vi manglede lidt held i anden halvleg, men hvis man går ind til en kamp og kun satser på at have heldet på sin side, så vinder man ikke mange kampe.

Foto: Getty Images