1-0-nederlag i Lyngby

22.09.2016 22:00

I Alka Superligaens 10. spillerunde var Brøndby-spillerne kørt nord på for at gæste Lyngby BK. De blåklædte værter havde tre dage forinaden vundet 1-0 på hjemmebane, og det gentog sig.

Kampen blev indledt i et højt tempo, som resulterede i mange dueller og en del tekniske fejl. Hjemmeholdet var mest på bolden i kampens indledning, og havde optræk til et par gode chancer. De helt store chancer udeblev dog, og det var først efter små tyve minutter at en af målmændene rigtigt kom på arbejde.

Johan Larsson forsøgte sig på et frispark fra distancen, og Jesper Hansen måtte ud i fuld længde for at parere skuddet. Kort efter frisparket fik de grønklædte Brøndby-spillere sammensat et flot angreb op gennem midten, som Hjulsager sparkede i sidenettet.

Som halvlegen skred frem kom Brøndby IF mere i boldbesiddelse, men Lyngby havde fine opspil, som de dog havde svært ved at få slutprodukt på. Til gengæld fik Brøndby IF spillet sig frem til yderligere et par gode muligheder til Jan Kliment og Lebogang Phiri.

Alligevel var det værterne, der bragte sig foran. Med to minutter tilbage af første halvleg, headede Lasse Fosgaard en lang bold videre til Jeppe Kjær, som lobbede bolden over en fremstormende Rønnow.

Den stilling hold til pausen, og fra anden halvlegs start skiftede Alexander Zorniger to mand. Christian ”Greko” Jakobsen og Frederik Holst erstattede Svenn Crone og Jan Kliment. Det var tydeligt fra første fløjt, at Brøndby-spillerne skulle frem på banen – de var mest på bolden, og det meste af spillet foregik på Lyngbys banehalvdel.

I første halvdel af anden halvleg gav det tunge pres blandt andet gode chancer til Greko og Pukki, men det gav også omstillingschancer til hjemmeholdet. Det var tæt på at blive farligt med 20 minutter tilbage på uret, men den sidste aflevering fra Lumb kiksede.

Brøndby IF fortsatte presset, som resulterede i mange hjørnespark og indlæg fra især Johan Larsson i højre side. Det gav på ny en fin chance til Pukki, mens Röcker headede bolden på stolpen. Slutminutterne blev en ren belejring af Lyngby-feltet, men de mange spillere i feltet betød, at Brøndby-afslutningerne blev pareret gang på gang, og derfor sluttede kampen 1-0 til hjemmeholdet.