Tjekkisk angriber lejes i VfB Stuttgart

30.08.2016 12:30

Brøndby IF's offensiv har i dag fået tilgang af den 22-årige, tjekkiske angriber Jan Kliment på en 1-årig lejekontrakt fra 2. Bundesliga-klubben VfB Stuttgart.

Jan Kliment kom til VfB Stuttgart sidste sommer fra den tjekkiske klub FC Vysocina Jihlava på en 4-årig kontrakt. Skiftet til VfB Stuttgart skete blandt andet efter en succesfuld deltagelse til U-21 EM, hvor Jan Kliment blev turneringens topscorer. 

Sportsdirektør Troels Bech fortæller om tilgangen af Jan Kliment:

- Vi er et offensivt tænkende og arbejdende mandskab, og så vi har brug for offensive kræfter, der kan presse hinanden til træning og i kamp over en hel sæson. Wilzceks og Pukkis kvaliteter taler for sig selv, ligesom Ureña og Stückler allerede nu presser på for en plads i start-11'eren, mens vi desværre stadig må vente lidt på at få Gustaf Nilsson helt klar efter sin skade, før han kan udfordre de andre angribere.

Læs også: Kliment: Jeg er glad for at være her

- Vi ønsker ganske enkelt endnu mere konkurrence oppe foran, og med Jan ombord får vi en angriber til klubben, der har et stort løbepensum og kan levere den type pres, vi vil se. 

- Han har også noget, han skal bevise over for sig selv og omverdenen efter sit flotte U21-EM sidste sommer. Han brænder derfor for at komme i gang, og det er præcis denne kamp om pladserne, vi ønsker. Vi vil have en kultur i klubben, hvor der skal være noget på spil til hver træning.

Jan Kliment har tidligere stiftet bekendtskab med Brøndby IF's cheftræner Alexander Zorniger, da han i sommeren 2015 blev hentet til VfB Stuttgart. På daværende tidspunkt var netop Zorniger træner i den daværende Bundesliga-klub.

Jan Kliment har første træning med spillertruppen onsdag og får trøje nummer 29. Ligesom lejeaftalen med Hany Mukthar, så er der indarbejdet en købsoption i lejekontrakten med VfB Stuttgart og Jan Kliment.

Brøndby IF’s næste kamp på Brøndby Stadion er mod Viborg FF den 18. september kl. 16:00. Du kan købe din digitale billet lige her.