17.04.2016      FC København 2-0                 Brøndby IF
08.11.2015      Brøndby IF      0-0                 FC København
27.09.2015      Brøndby IF      1-0                 FC København
06.04.2015      Brøndby IF      0-0                 FC København
08.03.2015      FC København 3-1                 Brøndby IF

Ingen

Karantæne ved næste advarsel
Ingen

Vinkler om kampen
Det er Superligakamp nr. 76 mellem Brøndby IF og FC København. Statistikken siger 21 sejre til Brøndby IF, 17 uafgjorte og 37 nederlag samt en målscore på 86-104 set med Brøndby IF’s øjne.

Brøndby IF er uden nederlag i de seneste tre Superliga-hjemmekampe mod FC København, der er endt med én sejr og to uafgjorte. Faktisk er det blevet til tre sejre, tre uafgjorte og blot ét nederlag i de seneste syv Superligakampe mod FC København på Brøndby Stadion.

Såfremt Brøndby IF scorer mod FC København, vil det være niende Superligakamp i træk med scoring. Det vil i givet fald være første gang siden april-juli 2014, at Brøndby IF får scoret i ni Superligakampe i træk.

Brøndby IF har i sæsonens seks første kampe scoret ikke færre end 22 mål, hvilket er rekord for Superligaen. Efter sæsonens syv første kampe lyder rekorden på 24 mål sat af… Brøndby IF i sæsonen 2001/02.

Såfremt Brøndby IF besejrer FC København, vil de 17 point efter sæsonens første syv kampe være Brøndby IF’s tredjebedste sæsonstart i Superligaen. Det vil i tilfælde af sejr således være 15 år siden, at Brøndby IF præsterede en bedre sæsonåbning efter syv kampe.

Hvis Teemu Pukki scorer for fjerde Superligakamp i træk, vil det være ny personlig rekord for Pukki, idet han tidligere ”kun” har scoret i tre Superligakampe i træk (tre gange). Samtidig vil det være hans 20. Superligakamp med scoring i hans 66. optræden i Superligaen.

Alexander Zorniger vil med point mod FC København blive den anden træner for Brøndby IF i Superligaen til at begynde sin trænerperiode med syv kampe uden nederlag. Den eneste tidligere træner var René Meulensteen (ni kampe) i juli-september 2006.

Brøndby IF har scoret først i 31 af de 75 tidligere Superligakampe mod FC København med 20 sejre, fem uafgjorte og seks nederlag som resultat. Omvendt har FC København scoret først i 39 tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i én sejr, syv uafgjorte og 31 nederlag.

Der har været mindst 20.000 tilskuere til Brøndby IF’s seks seneste Superliga-hjemmekampe mod FC København. Endnu en kamp på Brøndby Stadion med mindst 20.000 tilskuere vil være en tangering af perioden juni 2003-maj 2007, der ligeledes gav syv hjemmekampe med mindst 20.000 på lægterne.

De 190 scoringer i Superligaen mellem Brøndby IF og FC København fordeler sig pudsigt nok med højere frekvens, som kampen skrider fremad. Således er der scoret 23 mål i det første kvarter af kampen, 24 i det næste kvarter og 28 i det sidste kvarter af første halvleg, hvorimod de tilsvarende tal for anden halvleg er 33, 39 og 43 scoringer.

Jens Grabski Maae dømmer sin første Superligakamp mellem Brøndby IF og FC København og bliver dermed den 20. dommer til at dømme dette opgør. Der er endnu nogle kampe til de absolut mest anvendte dommere; Kim Milton Nielsen (13) og Claus Bo Larsen (11).

Kilde: danskfodbold.com