Phiri: Sjovt at minde Rønnow om kampen mod Horsens

30.07.2016 07:50

I morgen kl. 16:00 kommer AC Horsens på besøg i Alka Superligaens tredje runde. Sidst, de to hold mødtes, var for tre år siden i det, der var en direkte duel om overlevelse i Alka Superligaen.

Brøndby IF trak sig sejrrigt ud af opgøret med en 1-0-sejr på et mål scoret i overtiden af Lebogang Phiri på Frederik Rønnow, som dengang var målmand i AC Horsens. I dag er de to holdkammerater, men det stopper ikke Phiri fra at minde Rønnow om kampen. 

- Som person er jeg ikke typen, der dvæler i fortiden. Jeg lever tværtimod meget i nuet, men lige præcis den kamp har jeg et helt specielt forhold til. Det var en milepæl for mig, da den gav mig chancen for at blive i klubben, og den var også startskuddet på det bånd, jeg har knyttet med klubbens fans. Siden den kamp har jeg oplevet en helt enestående opbakning, så det er en kamp, der altid vil stå som noget helt specielt for mig. Og efter vi fik Rønnow til klubben, så er det altid sjovt at minde ham om den kamp, griner Phiri.

Frederik Rønnow bekræfter, at han er offer for Phiri-drillerier indimellem.

- "Lebo" nævner det vel tre-fire gange om dagen, ha, ha. Nej, det er faktisk ikke en kamp, jeg tænker meget over, da jeg var på det tabende hold dengang, men jo, Phiri minder mig da om kampen og hans mål fra tid til anden. Det, der står klarest for mig fra kampen, er, at det var en speciel kamp for begge holds spillere. Alle spillere vidste, at kampen ville have stor indflydelse på ens fremtid, da det var en knald eller fald kamp for begge hold, erindrer Rønnow.

Fokus på tre point

Mange kampe er spillet siden da, og eftersom Brøndby IF trak det længste strå, så måtte AC Horsens en tur ned i den næstbedste række. Men i år er AC Horsens så tilbage i Alka Superligaen, og både Phiri og Rønnow glæder sig til kampen. De lægger ikke skjul på, at den gode sæsonstart skal følges op med tre point i morgen (køb din billet her).

- Selv om det er et godt minde og sjovt at tænke tilbage på, så ændrer det ikke ved tilgangen til kampen i morgen. Vi skal ud og præstere mod Horsens, og at jeg scorede sejrsmålet mod dem for tre år siden, det betyder intet for mig i morgen. Det handler om at stå sammen som et hold og arbejde for hinanden. Vi skal have de tre point og fortsætte den gode start på Alka Superligaen, forklarer Phiri.

Rønnow, som har haft det meste af sin fodboldopvækst i Horsens, kræver også tre point i morgen.

- Jeg kommer fra Horsens, har spillet de fleste af mine ungdomsår i Horsens og var både i Alka Superligaen og 1. division med Horsens, så jeg har et specielt forhold til dem, men det eneste, jeg har fokus på, er at vinde kampen i morgen. Jeg glæder mig og skal selvfølgelig lige hilse på mine tidligere holdkammerater igen, men jeg vil have tre point. 

Der er kickoff på Brøndby Stadion kl. 16:00, og du kan købe din billet her.

Hvis du køber online, slipper du for køen i billethuset på selve kampdagen. Billetten er også 30 kr. dyrere i billethuset end på onlinesalget, så der er både tid og penge at spare.