- Så tog vi en snak og fik aftalerne på plads

26.07.2016 13:35

Frederik Rønnow fortsætter de flotte præstationer og har nu holdt nullet i fire ud de fem seneste kampe. Foran sig har han haft en ny makker i defensiven. Tyske Benedikt Röcker har spillet fuld tid i alle kampene, og samarbejdet bliver stærkere for hver uge – især takket være fokus på kommunikation.

- Kommunikationen er altafgørende. Vi forsvarer på en anden måde, end vi er vant til, og når en ny mand kommer ind, så er det vigtigt at få etableret en stærk kommunikation fra start, fortæller Frederik Rønnow. 

- Vi havde faktisk nogle situationer under træning, hvor der opstod lidt tvivl – skulle jeg komme ud, eller tog Benedikt den? Så tog vi en snak og fik aftalerne på plads. Sådan har vi hele tiden arbejdet med det. Det handler om at opbygge disse relationer til hinanden, så vi er helt afklarede.

Særpris: Køb både hjemme- og udebanetrøjen for 999 kr.

Rønnow forklarer videre, hvordan forsvarskæden har bestemte aftaler, men også hvordan hver mand har en rolle på holdet.

- Vi har nogle aftaler for, hvordan vi skal agere med forsvarskæden i bestemte situationer, og så har folk selvfølgelig nogle individuelle roller. Det er ikke kun med Benedikt, men også med ”Julle” (Juelsgård, red.), som også kom ind i midterforsvaret i foråret og gjorde det godt. Så det handler om at få kommunikeret meget og på den måde at gøre hinanden bedre.

Drejer sig ikke kun om målmanden og midterforsvaret

Benedikt Röcker føler, at han er faldet godt ind i samarbejdet. Ikke kun med Rønnow, men også med resten af holdet.

- Det går bedre for hver kamp. Jeg føler, at vi hver uge har taget skridt i den rigtige retning, og vi er glade for, at vi har fået en god start på samarbejdet. Vi vil fortsat knokle, så det kan blive endnu bedre. Når det er sagt, så drejer defensiven sig ikke kun om målmanden og det centrale forsvar. Vi forsvarer med hele holdet – helt fra angriberne og ned til Rønnow, siger den tyske midterforsvarer.

- Vi bliver nødt til at kommunikere kampen igennem. Det er en af nøglerne til at vinde kampe – især med vores spillestil, hvor vi skal fungere sammen i presset og bakke hinanden op. Vi har holdt målet rent i fire af de seneste fem kampe, og det er da en god ting at kunne sige allerede nu.

Næste opgave for Röcker og co. er udekampen mod Hertha BSC torsdag aften. Et stærkt Bundeliga-mandskab med profiler som Salomon Kalou, Per Ciljan Skjelbred og Ondrej Duda på truplisten, men den nyslåede Brøndby-forsvarer tror på, at de blågule kan gøre en god figur.

- Det bliver en god kamp i en fed kulisse, og vi glæder os meget. Det er uden tvivl et godt hold, men vi tror selvfølgelig på, at vi kan få et godt resultat med hjem fra Berlin.

Tror du også på et godt udgangspunkt inden returopgøret på Brøndby Stadion? Hovedpartner Bet25.dk giver i skrivende stund odds 2.55 på, at Brøndby IF ikke taber i Berlin.