Rønnow: Handlede om at vise selvtillid og attitude

22.07.2016 07:05

Det skulle helt ud i straffesparkskonkurrence, før torsdagens Europa League-kamp blev afgjort, og det endte med at være Brøndby IF, der kunne trække sig sejrrigt ud.

Frederik Rønnow var særdeles kampafgørende, da han reddede Hibernian FC's første forsøg fra pletten. Den blågule målmand var glad for det videre avancement, selv om det holdt hårdt, da straffespark ikke har været Rønnows livret.

- Det er egentlig en af mine dårligere sider i målmandsspillet, for jeg har ikke reddet særlig mange straffespark i min karriere. Det vendte heldigvis lidt denne gang, hvor det handlede om at vise selvtillid og attitude for at påvirke dem lidt i sparkene, og det virkede okay.

Som kampen skred frem, tænkte Rønnow over, at det kunne ende i straffesparkskonkurrence, og han havde også forberedt sig på det i løbet af ugen.

- Jan Hoffman og jeg havde kigget lidt skytter på forhånd, men der var faktisk ingen af dem, der skød denne gang, så det havde ikke nogen betydning. I sådan en konkurrence er det et øjebliksbillede, hvor det handler om at psyke dem og blive stående så længe som muligt. Jeg forsøger ikke at gøre mig klog på en opskrift, for jeg har ikke historikken med mig, men det er nogle af de ting, som jeg tænker over.

Selv om det normalt ikke er målmænd, der skyder i straffesparkskonkurrencer, så var Rønnow klar til at skyde, hvis holdet havde brug for det.

- Jeg havde meldt mig til at sparke, hvis det blev nødvendigt. Jeg plejer at sparke den ind på Toppel til træning, men mon ikke der havde været lidt flere nerver på her, siger Rønnow med et grin.

- Der er en grund til, at jeg står inde i målet, og at jeg ikke er angriber, men hvis holdet havde brug for det, så havde jeg været klar.

Du kan stadig nå at sikre dig fast plads på Brøndby Stadion ved at købe sæsonkort, hvor priserne starter fra 995 kr. De kan købes her.