Farvel til Borring, goddag til Ureña!

21.07.2016 17:10

Efter blot kort tid i klubben og kun to officielle indhop siger Brøndby IF farvel til 31-årige Jonas Borring, men siger samtidig goddag til en ny angriber. 

Jonas Borring skifter til FC Midtjylland på en transfer, og som en del af denne transfer bytter FC Midtjyllands 26-årige angriber Marcos Danilo Ureña heden ud med Vestegnen på en 3-årig kontrakt. Sportsdirektør Troels Bech forklarer om det tidlige stop og den nye angriber:

- Vi skrev en 2-årig kontrakt med Jonas, efter hans kontrakt i Randers FC blev ophævet i foråret. Jonas har store offensive kvaliteter, og kombineret med hans fart er der på papiret et godt match mellem ham og os. Jonas har desværre ikke følt sig hjemme i den type fodbold, vi ønsker at spille, så vi har den seneste måneds tid været i dialog med Jonas om hans fremtid i klubben. 

- Vi har stor respekt for, at Jonas ikke kan se sig selv spille i det system, vi ønsker at praktisere i Brøndby IF, og samtidig har vi også stor forståelse for, at han ønsker at være tættere på familien efter et turbulent år. Derfor satte vi os stille og roligt ned med Jonas og hans agent og påbegyndte en dialog med en række danske klubber om en transfer. 

- Med 26-årige Ureña som en del af transferen føler vi, at vi har lukket en god aftale med FC Midtjylland, og derfor skifter Jonas med øjeblikkelig virkning. Vi takker Jonas for hans tid i klubben, selv om den var kort, og så ønsker vi ham al mulig held og lykke med at komme på plads i det midtjyske, både fodboldmæssigt og i privaten.

Jonas Borring kom til Brøndby IF på en fri transfer i april og fik to officielle indhop mod henholdsvis Valur og Esbjerg fB.

Dybdeløb, hårdt arbejde, fart og genpres

Den nye mand i klubben er den 26-årige angriber Marcos Ureña, som i det sidste halvandet år har slået sine folder i det midtjyske. Om den nye angriber udtaler sportsdirektør Troels Bech:

- Vi har ledt efter forstærkninger til vores offensiv i et stykke tid, og med Ureña har vi fået en angriber, som kan give vores andre angribere stærk konkurrence. Vi har fulgt Ureña i et stykke tid og kender ham som en stærk angriber, der ikke er bange for at tage mange dybdeløb, og som arbejder hårdt for holdet. Samtidig har han god fart i fødderne og laver et godt genpres, så han passer rigtig godt ind i vores koncept. 

- Med Pukki, Wilzcek, Stückler, Nilsson og nu Ureña har vi en god bredde i vores angreb. Vi holder os kun skarpe, hvis der er konkurrence om pladserne. Ureña har en rigtig god alder for en angriber og masser af erfaring, så vi er mere end tilfredse, fortæller Troels Bech.

Den costarianske landsholdspiller skifter til de blågule med øjeblikkelig virkning og får trøje nummer 15. Ureña træner første gang med Brøndby IF's Superliga-trup på mandag.