Greko: Mere fokus på kampafgørende situationer

16.07.2016 11:45

I morgen kl.18.00 tager Brøndby IF imod Esbjerg fB på Brøndby Stadion i sæsonens første kamp for de blågule i Alka Superligaen. På samme tid sidste år var et af de nye ansigter i truppen den unge offensivspiller Christian ’Greko’ Jakobsen, som klubben hentede i FC Roskilde, og i dag, lidt over et år efter, glæder Greko sig til at komme i gang med den nye sæson.

- Da jeg kom til Brøndby sidste sommer, havde jeg en naturlig tilvænningsperiode, da jeg tog springet fra hhv. anden division og første division, og så til Superligaen, på knap et år. Derfor brugte jeg meget af sidste sæson på at have fokus på mit defensive arbejde. I denne sæson kommer jeg til at arbejde meget mere med at bygge på mit offensive spil, og jeg skal have en fod med i flere kampafgørende situationer. Så selvom det første år i Brøndby bød en masse personlig udvikling og nogle fede oplevelser, så er mit mål i den nye sæson, at jeg kan bidrage endnu mere til holdet.

- I år har vi et nyt system, og ligesom de andre spillere i truppen så har jeg arbejdet hårdt på at få det ind under huden i vores pre-season. Det nye system gør, at jeg spiller lidt mere centralt, end jeg gjorde sidste år, og det betyder så også, at jeg har lidt andre arbejdsopgaver, og det er spændende. I det nye system skal der tilsvarende så også løbes og arbejdes meget på alle pladser, og der har jeg gode forudsætninger, da jeg har et stort løbepensum. Så min fysik vil uden tvivl komme mig til gode i det nye system.

I torsdagens Europa League kamp mod Hibernian var det holdindsatsen, der blev fremhævet af cheftræner Alexander Zorniger efter kampen som værende afgørende for sejren, og Greko forventer, at det bliver mange af de samme dyder, som vil gøre udslaget i søndagens kamp mod Esbjerg fB.

- Ligesom mod Hibernian skal vi mod Esbjerg ud og vise, at vi står sammen og tror på det nye system. Vi skal ud og spille som et hold og kæmpe for hinanden, så vi får en god start på Alka Superligaen modsat sidste år. Fodbold handler meget om mentalitet, og vi er alle opsatte på at gå ud fra første fløjt på søndag og vise, at vi vil det her. Vi skal ud og give den gas.

Søndagens kamp mod Esbjerg vises på TV3+ kl. 18:00, og tror man, at Christian ’Greko’Jakobsen scorer kampens første mål, så giver Bet25 odds 10.00. Du kan købe billet til kampen her.

Du kan købe den nye hjemmebanedragt i Brøndby Shoppen på Brøndby Stadion eller på brondbyshoppen.dk.