Zorniger: Meget der skal arbejdes med

01.07.2016 06:00

En udebanesejr på 4-1 over islandske Valur i den første kamp i første runde af Europa League-kvalifikationen er et godt udgangspunkt for de blågule drenge, men cheftræner Alexander Zorniger så rum til forbedring.

- Fra kampen i aften tager jeg først og fremmest med mig, at vi fik en sejr. Før kampen så jeg resultaterne fra de øvrige Europa League-kampe, og der var en hel del meget tætte resultater. Vi kan tage tilbage til Danmark med en 4-1 sejr på udebane i baggagen, og det kan holdet være tilfredse med. Vi viste gode aktioner i vores offensive spil, især i anden halvleg, men kampen viste også, at vi har meget, vi skal hjem og arbejde med, især i vores defensive spil.

- Vi kontrollerede egentlig kampen fra start, men vi blev for hurtigt fokuserede på vores offensiv og glemte at holde fokus i omstillingerne fra offensiv til defensiv. Det betød, at vi ikke kontrollerede spillet med og uden bold, som vi gerne ville, og selvom vi skabte en portion gode chancer, så skabte Valur også tre-fire chancer i første halvleg. I pausen talte vi derfor om, at vi skulle være mere aggressive og bevægelige i vores spil. Det lykkedes vi bedre med i anden halvleg, og det gjorde udslaget.

Alexander Zorniger så mange gode offensive aktioner, og selvom der er meget at arbejde med, så er cheftræneren fortrøstningsfuld.

- Vi sagde allerede før kampen, at det ikke var helheden af kampen i dag som sådan, vi var interesserede i, men mere de enkelte aktioner i løbet af kampen. Vi så i dag, at vi kan skabe chancer og har gode kreative aktioner, ligesom vi også havde enkelte gode aktioner i defensiven. Men jeg fik også bekræftet, at vi som nævnt stadig har meget at arbejde med hvad angår spillet med og uden bold, ligesom spillernes forståelse for vores spillestil også skal blive bedre.

- Hvis ikke vi får styr på det, så risikerer vi at løbe ind i problemer i Alka Superligaen, men når det så er sagt, så må man ikke glemme, at spillerne kun har trænet det nye system i to-tre uger, så vi er p.t., hvor vi skal være. Vi er på rette vej, men vi er ikke i mål endnu. 

Returkampen finder sted på torsdag den 7. juli kl.18:30 på Brøndby Stadion. Skal du ind og se cheftræner Alexander Zornigers debut på hjemmebane, så kan du købe billet via billetter.brondby.com.

Allerede på søndag den 3. juli spiller Brøndby IF dog allerede kamp igen. Her møder man Næstved Boldklub i en træningskamp, som spilles på Næstved Stadion kl.14:00.

Du kan også købe et sæsonkort, der gælder til alle pokal- og Alka Superliga-kampe på Brøndby Stadion  i den kommende sæson. Så får du nemlig hjemmekampen mod Valur med i købet. Priserne begynder fra blot 995 kr., og du kommer til sæsonkortsalget ved at trykke her.