Troels Bech forklarer planen bag det nye græstæppe

01.06.2016 17:35

Onsdag morgen begyndte arbejdet med at etablere en ny bane på Brøndby Stadion, og det græstæppe, som venter Brøndby-spillerne til næste sæson, er rent faktisk et tæppe med græs.

Det fortæller sportsdirektør Troels Bech i denne video til brondby.com.

- Der er nok at tage fat på, for der er udfordringer både i dybden og på græsoverfladen. Nu er tiden så knap fra sæsonafslutningen og frem til Europa League-kvalifikationen den 30. juni - måske på hjemmebane - at vi ikke kan tage hele omgangen på nuværende tidspunkt. Derfor tager vi græsset af for derefter at rulle et stabiliseringstæppe ud, som indeholder en smule kunstgræs. Herpå vil der blive sået naturgræs, lyder det blandt andet fra Troels Bech.

Metoden med at lægge et stabiliseringstæppe, der indeholder en smule kunstgræs, er allerede taget i brug flere steder i verden, og det har vist, at det giver en mere slidstærk bane.

- Det er en græsbane, som man for eksempel kender det fra Old Trafford (Manchester United, red.) og Bernabéu (Real Madrid, red.), hvor man for at sikre bedst mulig kvalitet og for bedst muligt at kunne modstå slid tilfører et element af kunstgræs, som stabiliserer det hele. Det er også kendt fra mange andre ligaer.

- Oplevelsen af banen vil være at spille på naturgræs, men den vil være mere skridsikker, og der er en større chance for, at vi kan genbruge den, når vi på et senere tidspunkt går i gang med det dybere arbejde.

Metoden med stabiliseringstæppet skal komme klubben til gode i netop det dybereliggende arbejde med blandt andet at få

- Det er et længere arbejde, som derfor skal udføres, når der er længere pause - det vil sige et vinterarbejde. Det kan godt blive i den kommende eller en af de næste vintre. Når det sker, vil man tage den nye bane af, som vi har lagt her om sommeren og stadig er som et tæppe. Det kan rulles af og lægges et andet sted, hvor man kan passe på det, mens man udfører det dybere arbejde. Normalt vil man blive nødt til at lægge rullegræs på bagefter, men ved at lægge vores egen "stabilizer-bane" ovenpå igen, sparer vi både udgiften og bøvlet, for rullegræs er mere modtagelig for slid, fortæller den blågule sportsdirektør.

Se billeder fra den første dag og hør Troels Bech fortælle i videoen ovenfor.

Vil du se den nye bane i aktion, så kig forbi saesonkort.brondby.com og læs mere om alle fordelene ved at have sæsonkort til Danmarks mest stemningsfyldte stadion.