Sejr i Hobro og Europa League-kvalifikation sikret

26.05.2016 21:59

Brøndby IF gæstede i dag DS Arena, da der i Alka Superligaens 32. runde skulle spilles mod Hobro IK. Den lange køretur nordpå endte med at være det hele værd, da Brøndby IF vandt 2-0 og dermed også sikrede sig Europa League-kvalifikation næste sæson, da AaB og FC Midtjylland spillede uafgjort.

Kampen startede egentlig roligt ud, hvor det var Brøndby IF, der var mest på bolden. I det ottende minut fik Teemu Pukki vristet sig fri mod baglinjen, og han fik sendt bolden tilbage i feltet. Her stod David Boysen, som efter flere forsøg og lidt klumpspil fik prikket bolden i kassen. Dermed førte gæsterne fra Brøndby IF 1-0. Brøndby fortsatte dominansen på bolden, mens Hobro var farlige på standardsituationer. Især indkast gjorde hjemmeholdet meget ud af, og lige så snart bolden kunne kastes til feltet, så blev den mulighed taget i brug.

Flere gange var de jyske værter tæt på ved indkast eller hjørne, men Brøndby-forsvaret stod godt imod og fik afvist. Cirka halvlegs i første halvleg fik Hobro spillet sig alene igennem med Frederik Rønnow, men Brøndby-keeperen kom flot ud af sit mål og fik afværget chancen. De gange Hobro IK fik bevæget sig frem på Brøndby IF's banehalvdel, lå gæsterne og lurede på at slå kontra. Med små fem minutter tilbage af første halvleg, blev Andrew Hjulsager sendt i dybden på sådan en omstilling. Han forsøgte at lobbe bolden mod fjerneste hjørne, men desværre blev hans forsøg clearet til hjørnespark i sidste ende. Der blev ikke scoret mere i første halvleg, og de to hold gik til pause med scoren 1-0 til Brøndby IF.

Takterne fra første halvleg fortsatte i anden halvleg, hvor Brøndby IF var dominerende på bolden, og Hobro IK var farlige på standardsituationer. Vi var ikke kommet mange minutter ind i halvleg, før Hobro atter engang var farlige på en standard. Et frispark fra højre blev sendt indover, og tæt under mål kunne en Hobro-spiller heade mod mål. Rønnow var heldigvis vågen i kassen, og han klarede på overbevisende vis forsøget. De blågule gæster, der i dagens anledning var klædt i grønt, havde optræk til flere chancer. Desværre manglede forsøgene kvalitet, og de endte derfor over eller ved siden af Hobro-målet.

Lige da stadionuret rundede de 73 minutter havde hjemmeholdet en stor dobbeltchance, hvor de over flere gange havde mulighed for at udligne. Brøndby IF's defensiv fik dog clearet til sidst og kunne holde fast i føringen på det ene mål. Da der resterede et kvarter af kampen, blev Pukki skiftet ud, og han blev erstattet af Christian Nørgaard. Som halvlegen skred frem, så kom hjemmeholdet bedre med i kampen. De fik mere boldbesiddelse, men de helt store chancer havde de svært tilspille sig mod et godt organiseret Brøndby-mandskab. Med fem minutter tilbage af kampen tog Riza Durmisi sig en tur ned af den noget uvante højrekant og fik hugget mod mål. Hobro-målmanden fik lige fingerspidserne på, og skuddet tog derfor overliggeren og sprang væk.

Den helt store forløsning kom få minutter senere. Andrew Hjulsager driblede afsted i dybden og skød på mål, hvor hans skud blev reddet. På riposten var Kamil Wilczek og prikkede bolden i kassen. Dermed var Brøndby foran 2-0. Da der resterede to minutter af kampen, kom Martin Ørnskov på banen, til sin 100. kamp i Brøndby-trøjen, i stedet for Lebogang Phiri. Martin Albrechtsen spillede også sin 100. kamp for Brøndby IF i dag, da han startede inde i kampen.

Begge hold havde chancer til sidst, men der blev ikke scoret mere i kampen, og Brøndby IF kunne derfor trække sig sejrsrigt ud af opgøret med en sejr på 2-0. Da AaB og FC Midtjylland samtidigt spillede uafgjort i deres kamp, er Brøndby-holdet dermed sikret Europa League-kvalifikation næste sæson.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).