Vedrørende udmelding fra Brøndby Tifo

13.04.2016 14:40

Vi er blevet kontaktet af Brøndby Tifo, som over for os har ytret deres frustration over, at FC København i denne uge har valgt at indføre en lang række restriktioner rettet mod Brøndby-fans og deres tifo-arbejde. 

Vi har kontaktet FC København for at få disse restriktioner bekræftet, og de bekræfter, at Brøndby-fans ikke længere har mulighed for blandt andet at tage flagpinde med ind, ligesom bannere, der er over tre meter, heller ikke kan godkendes og en række andre restriktioner. FC Københavns beslutning om at indføre disse restriktioner overrasker os, og det vil i praksis betyde en voldsom restriktion for vores fans i deres støtte af holdet og umuligøre det fantastiske tifo-arbejde, som støtter vores hold uge efter uge. 

Derfor har vi forståelse for, at man i tifo-gruppen i dag føler en voldsom frustration over, at man fra FC Københavns side vælge at straffe det markante flertal af Brøndby-fans, fordi en lille gruppe personer har udøvet uacceptabel adfærd, ved lægge voldsomme restriktioner på det helt grundlæggende tifo-arbejde. Især da såvel de officielle Brøndby-fans og vi som klub har været ude og tage klar afstand fra den opførsel, vi så efter kampen i onsdags fra en lille gruppe personer. Vi har som klub ageret med handlekraft og har allerede nu idømt lange karantæner til mange af de involverede personer og arbejder videre på at identificere den resterende håndfuld personer ud fra de tv-billeder, vi i denne uge har modtaget. 

Så sent som i fredags havde vi ellers et godt dialogmøde med FC København om netop vejen frem for vores to fanmiljøer og afviklingen af Derby-kampe. Derfor ærgrer vi os over, at FC København til dette møde ikke fortalte os om deres overvejelser omkring restriktionerne i tifo-arbejdet, da vi så kunne have startet en konstruktiv dialog omkring dette. Vi anerkender, at det er FC Københavns ret til selv at bestemme, hvordan reglerne er på udebaneafsnittet, men vi ønsker at gøre det klart, at de voldsomme restriktioner, som man nu straffer samtlige Brøndby-fans med, vil skæmme mere, end det vil gavne. Lige så lidt kollektiv afstraffelse er vejen frem i et moderne retssamfund, lige så lidt er kollektiv afstraffelse af fans vejen frem. Det kan og må aldrig være løsningen. 

Vi tager såvel Brøndby Tifo-udmeldingen og FC Københavns svar til os meget seriøst. Vi vil derfor nu indgå i dialog med tifo-gruppen og de øvrige officielle Brøndby-fangrupperinger, og vi håber også, at FC København kan se det positive i at indgå i en dialog med os, så vi kan finde en løsning på denne udfordring inden Derbyet på søndag. Vi har hele tiden troet på, at dialog er vejen frem, og det mener vi fortsat. Ingen er tjent med at trække skarpe fronter op, især ikke når det skader det markante flertal af fans på begge sider. Vi vil i den nærmeste fremtid invitere FC København til en dialog omkring, hvordan vi som klubber sammen kan fremtidssikre, at de fremtidige Derby-kampe bliver afviklet med fair forhold for fans på tribunerne.

Mens dialogen om afviklingen af kampen på søndag pågår, venter vi med at påbegynde billetsalget til søndagens Derby, da vi ikke ønsker at sælge billetter under falske forudsætninger, i forhold til om man aktivt kan få lov til at støtte Brøndby-spillerne gennem tifo-arbejdet eller ej.