Trænerrokade i Brøndby Masterclass

11.04.2016 12:30

Når sæsonen 2016/17 sparkes i gang efter sommerferien, bliver det med en ny træner i spidsen for U17-mandskabet i Brøndby Masterclass.

Albert Capellas har valgt at hellige sig et nyt og personligt projekt, som han har brugt lang tid på at udvikle ved siden af sin trænergerning i Spanien, Holland og Danmark.

- Jeg har de sidste ti år haft en idé om, hvordan jeg kan være med til at udvikle unge trænere, der gerne vil have en bedre forståelse af boldbesiddende fodbold. Og specielt trænere der ikke har de store muligheder gennem deres klubber for at komme til udlandet på trænerkursus, forklarer Albert Capellas om baggrund for sit projekt.

- Det er en hjemmeside, hvor man kan lære en masse nye øvelser og hvordan, man kan sætte dem sammen til en boldbesiddende spillestil på banen. Og hvis man tror på idéerne, som jeg gør, så kommer jeg gerne ud til klubber og bidrager med min erfaring fra Spanien, Holland og Danmark.

I fodbold ved man aldrig

Albert Capellas flytter tilbage til Barcelona med sin familie, hvorfra han vil drive sit projekt. 

- Jeg har nogle andre muligheder for fremtiden, som jeg også overvejer, men i første omgang gælder det mit eget projekt. Så må vi se om det ændrer sig, og mit eget projekt bliver et sideprojekt. I fodbold ved man aldrig og tingene kan gå rigtig stærkt, siger Capellas.

Den spanske træner har haft en god tid i Danmark, og han tager herfra med mange minder og en tro på en lys fremtid for Brøndby IF.

- Klubben er en sovende gigant, men den skal nok vågne. Det kræver dog tålmodighed, og det er en af de ting, der er sværest at have i fodboldens verden – det gælder uanset, om man er Brøndby IF eller FC Barcelona.

- Brøndby Masterclass er en rigtig godt koncept med dedikerede trænere, og når resultaterne af arbejdet i Masterclass for alvor begynder at vise sig, begynder det at blive spændende herude. Men det kræver som sagt tålmodighed og en cheftræner for Superligaholdet, der tør tro på de unge talenter og give dem chancen, siger den passionerede træner med den dedikerede tro på udvikling.

- Jeg har udviklet mig alle de steder, jeg har været, og jeg forlader Brøndby IF som en bedre træner, end da jeg kom. Det håber jeg, at jeg med mit projekt også kan hjælpe andre med at blive.

Rekrutteret internt

Ny træner for U17 bliver rekrutteret internt i Brøndby Masterclass, hvor U15-cheftræner Frank Hjortebjerg tager skridtet op. Og det er ikke et tilfældigt valgt eller en midlertidig løsning med den kommende træner.

- Frank har været hos os længe nu, og det er et naturligt skridt i Franks karriere at tage næste skridt. Det er vi glade for, at han kan hos os, for hans ambitioner matcher perfekt vores ambitioner som klub, siger Kim Vilfort, der er chef for Brøndby Masterclass.

Med Frank Hjortebjergs skifte til U17 skal der findes en ny træner til U15. Det arbejde er allerede i fuld gang.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).