Kommentar vedrørende billetter til Derby

05.04.2016 08:20

Vi blev i går aftes oplyst om, at FC København via deres hjemmeside har fremsendt et ønske til os: At vi fjerner vores nye, dedikerede udebaneafsnit på Brøndby Stadion og i stedet tildeler FC København Nordea-tribunen til fremtidige Derby-kampe.

Vi kan ligeledes læse på deres hjemmeside, at hvis vi ikke takker ja til dette tilbud inden den 17. april, så truer FC København med, at vores fans i den kommende sæson vil blive flyttet helt væk fra D-tribunen i Telia Parken og i stedet blive tildelt et udebaneafsnit på deres A-tribune.

Vi tager FC Københavns måde at kommunikere på i denne sag til efterretning, og vi ønsker først og fremmest at gøre det tydeligt for alle, at vi selvfølgelig tager afstand fra trusselsbaseret dialog.

FC København siger, at de ønsker lige forhold for fans. Vi stiller os uforstående over for argumentationen i deres "lige forhold for fans"-rationale. De kræver reelt set, at vi går tilbage til en løsningsmodel, hvor FC København får tildelt 6.000 billetter på Brøndby Stadion til Derby, og at vi får tildelt 3.400 billetter i Telia Parken.

På grund af måden Brøndby Stadion er bygget på, har vi af sikkerhedsmæssige årsager igennem en del år stillet hele Nordea-tribunen med sine 6.000 pladser til rådighed for FC Københavns fans på Brøndby Stadion. Hjemmeholdets fans og udeholdets fans må således ikke benytte samme ind- og udgange, og da Brøndby Stadion nu engang er bygget op, som det er, så har det været løsningen. Vi har sæson efter sæson dog kunnet konstatere, at FC København har været langt fra at kunne sælge dette antal billetter. Typisk har de lykkedes med at få afsat lige knap halvdelen af billetterne, det vil sige mellem 2.500 og 3.500.

Samtidig med at vi har stillet 6.000 billetter til rådighed på Nordea-tribunen, har vi i samme periode fået stillet 3.400 pladser til rådighed i Telia Parken, det vil sige deres D-tribune. Det har vi accepteret, da vi har stor respekt for, hvor vanskeligt det er at finde praktiske, økonomiske og sikkerhedsmæssige løsninger på udebaneafsnit, der tilfredsstiller alle. Både Telia Parken og Brøndby Stadion er nu engang bygget, som de er, med de muligheder og udfordringer det giver. Det må man have respekt for.

På grund af de mange billetter, som FC København ikke har kunnet få afsat, når de har besøgt Brøndby Stadion, oplevede vi desværre, at vi på Nordea-tribunen ofte havde 3.000+ sæder stående tomme til Derby-kampe, som vi med et moderniseret udebaneafsnit ellers kunne have solgt til fodboldfans (uanset tilhørsforhold), og dermed fået endnu flere folk fra nær og fjern ind at se Derby.

Da vi ønsker at udnytte kapaciteten bedst muligt på Brøndby Stadion, modtog vi derfor rådgivning fra arkitekter og eksterne rådgivere i starten af 2015 med henblik på at lave et klart defineret udebaneafsnit, hvor indgange og afsnit er optimeret til de stadionforhold, vi har til rådighed, og samtidig tilpasset til de regler og retningslinjer, som gælder for dansk fodbold, og som UEFA stiller i forhold til udeholdets fans i europæisk fodbold.

Vi fulgte anbefalingerne fra rådgiverne, og fra efteråret 2015 har Brøndby Stadion været indrettet således, at udeholdets fans nu har et reelt udebaneafsnit på Nordea-tribunen på 1.400 pladser med egne indgange, samtidig med at vi har kunnet frigive de 3.000+ ekstra pladser til Brøndby-fans og neutrale fodboldelskere. Vi er dermed lykkedes med at følge kravene fra UEFA og samtidig sikre, at vi har færrest mulige tomme pladser til blandt andet Derby, så stadionoplevelsen bliver bedst mulig for alle på stadion, tv-seerne og dem, der lytter med på radio.

Selv om vi ikke var forpligtede til det, adviserede vi FC København om dette allerede i foråret 2015 (det vil sige for over et år siden), så man i god ro og mag kunne få det kommunikeret ud til fangrupperinger osv. Vi har siden da haft mange snakke og møder med FC København, hvor vi flere gange har forklaret dem om bevæggrundene ud fra de simple og logiske argumenter som netop beskrevet ovenfor. Senest fandt en sådan dialog sted for blot få uger siden, men desværre har FC København valgt ikke at respektere vores beslutning.

Vi står fast på vores beslutning om at bibeholde vores nye, forbedrede udebaneafsnit på Brøndby Stadion, og vi håber, at FC København har respekt for dette. Vi har et rigtig godt samarbejde med FC København på mange punkter, og vi ønsker at fortsætte samarbejdet igennem konstruktiv dialog. Og for os handler konstruktiv dialog mellem to parter ikke kun om at stille krav og trusler, men om gensidig respekt og forståelse, også når man ikke er enige.

Sidst, men ikke mindst, så kan vi oplyse, at vi i efteråret havde den første indkøringsfase med de nye afsnit til vores og udeholdenes fans. Vi har indtil videre fået positive tilbagemeldinger fra udeholdene, der har været på besøg, og vi udvikler løbende vores udebaneafsnit for at sikre den bedst mulige oplevelse for alle parter. Vores fans og øvrige besøgende har ligeledes taget godt imod det øgede antal billetter, der nu er til rådighed i de nye afsnit på Nordea-tribunen. Til det seneste Derby havde vi således det højeste tilskuertal til et Derby på Brøndby Stadion siden 2009.

Nu handler det om spillet på banen, og vi ser alle frem til det første af de to semifinaleopgør på onsdag i Telia Parken i DBU Pokalen, og så er der en vigtig kamp mod OB på søndag i Alka Superligaen, hvor vi glæder os til at se en masse folk på stadion.