Masterclass: Endnu en sejr til U15 - Nederlag til U19 og U17

22.03.2016 11:50

Weekendens kampe bød på forskelligeartede opgaver for de respektive hold fra Brøndby Masterclass. U19 spillede testkamp mod det svenske seniorhold Presba Birlik på hjemmebane. U17 og U15 spillede turneringskampe mod henholdsvis Haderslev og Lyngby Boldklub 1921.

U19-nederlag i til seniorhold
Da U19-holdets næste turneringskamp først er i starten af april mod FC Nordsjælland, havde Frederik Birks tropper i weekenden besøg af seniorholdet Presba Birlik fra Malmö. Kampen var en testkamp for at holde kampformen ved lige efter den gode start på sæsonen, hvor Silkeborg blev slået med 2-0. Kampen mod de svenske seniorspillere endte desværre med et nederlag på 5-3, hvor der momentvis var gode faser i spillet, men der manglede noget struktur og defensiv styrke. Brøndby-målene blev banket ind af Daniel Stückler (2) og Magnus Häuser Nielsen. Cheftræner Frederik Birk stod tilbage med et blandet indtryk efter kampen.

- På mange måder var det en god træningskamp for os. Vi fik afprøvet nogle forskellige spillere, og vi havde blandt andet nogle spillere med fra U17, som fik lov at få nogle gode lærepenge mod en seniormodstander. Vi var ramt i bagerste geled, hvor to midtbanespillere og to spillere fra U17 udgjorde de bagerste fire. De defensive relationer var derfor sat på prøve i opgøret. Udover en sammensat bagkæde manglede vores kollektive organisation noget struktur, og det er medvirkende til, at vi lukker for mange mål ind.

- I front havde vi Stückler med, og han fik lavet nogle kasser. Vi fik produceret fint i offensiven og scorer jo også tre mål, hvilket er positivt, men overordnet set var kampen en rodet affære. Jeg synes ikke, at vi fik sat vores holdstrukturelle indtryk rigtig. Det var lidt for tilfældigt i passingsspillet, og vores presspil var ikke aggressivt nok. Vi kommer til at arbejde med vores defensive organisation, og vi forventer at se fremgang i vores sidste testkamp på fredag mod HB Køge.

Brøndby IF - Presba Birlik 3-5 (1-2)
1-0 Daniel Stückler
1-1
1-2
1-3
2-3 Daniel Stückler
3-3 Magnus Häuser Nielsen
3-4
3-5

Startopstilling

Andreas Bruus - Daniel Stückler - Oliver Carrara

Magnus Häuser Nielsen - Janus Samuelsen

Marco Petersen

Tobias Noer - Benjamin Lauersen (U17) - Amir Al-Ammari - Christian Johansen (U17)

Jacob Pryts

Bænken: Rasmus Grosen, Armend Aslani, Emil Bundgaard (U17) og Frederik Tønsberg (U17).

U17-nederlag i tæt kamp mod Haderslev
Albert Capellas U17-drenge tog lørdag eftermiddag hjemme på Vestegnen imod Haderslev i U17-ligaen. Kampen var præget af et Brøndby-overtag, men det var alligevel drengene fra Haderslev, der i sidste ende kunne trække sig fra kampen med en 2-1-sejr. Brøndby IF var ellers kommet foran, da Selmin Borancic scorede kampens første mål kort inde i anden halvleg. Generelt dominerede de unge Brøndby-talenter kampen, havde god boldbesiddelse og flyttede bolden godt fra side til side. Desværre lukkede holdet to mål ind til sidst, og med den stærke afslutning kunne Haderslev rejse hjem med tre point.

Cheftræner Albert Capellas var stolt af sine drenge, som han følte tog et skridt i den rigtige retning som hold.

- Kampen forløb, som vi forventede. Vi mødte et defensivt indstillet hold, og vi havde inden kampen talt om, at de ville stå kompakt og organiseret på banen. Derfor var vores gameplan at have bolden i lange perioder, sørge for at spille bredt i banen, samt spille varieret for at få flyttet deres spillere. 

- Som træner var jeg stolt af drengene, da de spillede med få berøreringer, fandt trekanter og sørgede for at spille fra side til side. Vi gjorde det godt i fase 1 og 2, men vi manglede det sidste i de afgørende momenter, hvor vores fase 3 kan forbedres. Vi stod rigtig godt defensivt i 75 minutter af kampen, men lukker desværre et mål ind på et hjørnespark sent i kampen. Det andet mål er også ærgerligt, da der er en spiller, der falder, og derfor får de en kontra, som fører til målet.

- De var effektive på de chancer, de havde, og det er en høj pris, vi betaler for de få fejl, vi laver. Jeg fortalte efter kampen, at resultatet selvfølgelig var skuffende, men at vi tog et skridt i den rigtige retning som hold, og måden de spillede på, gjorde mig stolt. Drengene gjorde en masse ting rigtig. De håndterede bolden godt og stod struktureret på banen.

Brøndby IF - Haderslev 1-2 (0-0)
1-0 Selmin Borancic
1-1 
1-2

Startopstilling

Jonas "Mini" Madsen - Selmin Borancic - Bertram Gjelfort

Jonas Rosfeldt - Jesper "Jobbe" Lindstrøm

Mads Eslund

Lucas R. Steen - Gustav Steener - Anton Skipper Hendriksen - Jetrim Dzeladini

Rasmus From

Bænken: Lasse Munkholm, Christoffer Hansen og Magnus Warming.

U15-holdet hentede anden sejr i streg
Frank Hjortebjergs mandskab var søndag morgen taget en tur til Lyngby for at spille i U15-ligaen mod Lyngby Boldklub 1921. Drengene skulle forsøge at følge op på sidste weekends flotte Derby-sejr mod FC København, og man må sige holdet leverede, da de blågule kunne rejse hjem med tre point på kontoen efter en 4-1-sejr. Kampen var præget af et Brøndby-hold, der styrede kampen, hvor afslutningsstatistikken i felterne var 7-1 i de blågules favør, da kampen blev fløjtet af. Cheftræner Hjortebjerg var en tilfreds mand efter en flot holdpræstation, og han var glad for støtten fra resten af teamet.

- Jeg er sådan ok tilfreds med kampen. I første halvleg mangelde vi ro i vores opbygningsspil, og vores positioner sad ikke helt i skabet. Vores presspil var fint nok, men vi ændrede lidt på både opbygningsspillet og det høje pres i pausen, hvilket gjorde det bedre. Vi fik mere ro i opbygningsspillet, og vi erobrede flere bolde højt. Jeg var også glad for, at vi forbedrede os i forhold til at kontrollere kampen bedre mod slutningen, hvor vi generelt havde godt styr på det i anden halvleg. 

- Det var også fedt, at flere af vores kollegaer var mødt op, selvom vi spiller kl. 9:20 en søndag morgen ude i Lyngby. Steen Christensen var der til at hjælpe målmændene, Frederik "Filler" fra U12-teamet var med på bænken, og vi havde Frederik Birk med til at hjælpe en smule. Udover det var der også mødt talstærkt med folk, der støttede holdet, og det er fedt for holdet og jeg. Det er dejligt folk kommer ud og ser de andre holds kampe, så man kan spare internt, og det viser, at man støtter op om hinanden i Brøndby IF.

Lyngby Boldklub 1921 - Brøndby IF 1-4 (1-2)
0-1 Andreas Pyndt Andersen
1-1
1-2 Kristoffer Sørensen
1-3 Marco Bramstorp
1-4 Andreas Pyndt Andersen

Se alle målene fra kampen her.

Startopstilling

Victor Sørensen - Andreas Pyndt Andersen - Kristoffer Sørensen

Mikkel Eslund - Albert Jakobsen

Morten Frendrup

Mateo Lombart - Marco Bramstorp - Oliver Høgsberg - Frederik Nørrestrand

Marco Grønholdt

Bænken: Lukas Karlsson (U14), Lasse Mouritsen (U14) og Giran Pyne Cole (U14).

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).