Masterclass: U19 i nye hænder i foråret

14.03.2016 16:00

Da det i sidste uge blev kendt, at Auri Skarbalius skulle overtage Alka Superliga-mandskabet frem til sommerferien, var det en beslutning med betydning for Brøndby Masterclass. U19-mandskabet, der er det ældste hold i den blågule talentafdeling, mister således deres cheftræner for en stund.

- Når der sker noget i et led i en fodboldklub, betyder det ofte, at der også sker ting i et andet led, fortæller Frederik Birk, der er assistenttræner for Auri Skarbalius på U19-holdet.

Frem til sommeren kommer han dog til at stå som cheftræner for talenterne, og det er en opgave, han ser frem til, og han er glad for at få vist tilliden fra klubben.

- Da jeg så, at Auri skulle være cheftræner for Alka Superliga-holdet, tænkte jeg først, at det ville være utrolig ærgerligt at ”miste” chef-Auri på U19. Omvendt glædede jeg mig over, at klubben henvendte sig til mig og gav mig chancen. Det er et ansvar, jeg gerne tager på mig, siger Frederik Birk og tilføjer:

- Og det er helt perfekt, at jeg får John Ranum op fra U17 som assistent. Han er fagligt en af de største kapaciteter i Masterclass, og der er få, der har mere erfaring i at udvikle talenter end ham. Jeg kunne ikke have ønsket en bedre mand at få hjælp af, lyder det fra Frederik Birk.

Selv om det bliver en ny mand med ansvaret frem til sommeren, skal spillerne ikke forvente revolutioner, understreger den midlertidige cheftræner.

- Jeg kommer til at opretholde den stil, som Auri og jeg har kørt. Jeg har talt med Auri om det projekt, vi har, og det har selvsagt ikke ændret sig over natten. Det vil vi gerne køre videre, så hverdagen kommer til at ligne sig selv for spillerne, siger Frederik Birk.

Med John Ranums midlertidige rolle på U19-holdet vil U17 køre videre med de to resterende kræfter i trænerteamet, cheftræner Albert Capellas og assistenttræner Kenneth Høier.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).