Bech og Strudal svarer på fanspørgsmål

02.03.2016 11:27

Onsdag den 24. februar var Brøndby IF’s fans inviteret til spørgetime i Sportsbar 1964 på Brøndby Stadion, hvor sportsdirektør Troels Bech og angrebstræner Mark Strudal stod klar til at svare. Aftenen bød på en masse spændende spørgsmål og dialog om spilsystemer, transferpolitik og meget mere.

brondby.com har udvalgt nogle af de bedste spørgsmål og svar for at give et lille indblik i denne interessante aften.

Fan: I forhold til spilsystem og situationen, hvor vi ikke bare kan hente de allerbedste spillere, der kan præstere fra dag ét: Vælger vi så at spille et system, som er sværere at spille, end noget, der er mere simpelt og derfor måske ikke kræver lige så dygtige spillere?

Bech: Vi spiller et spilsystem, som er designet til at skulle dominere modstanderne, og hvis man har spillere, der bare er middelmådige, så er det sværere. Men vi synes ikke, at vi har middelmådige spillere. Vi synes også, at de skal forpligtes til både at kunne underholde og dominere en kamp, så vi i sidste ende kan vinde den. Jeg noterer mig også, at vi gennem efteråret har spillet på flere måder. Nogle gange med én spids og to 8’ere lidt længere tilbage. Nogle gange med én spids med en kammerat lige bag sig, en nummer 10, og når jeg kigger på træningskampene, så har vi indtil videre også spillet meget af træningstiden med det, man kunne kalde to angribere. Vi har en måde at spille på, men vi er også i gang med detaljen i at justere to angribere tættere på hinanden.

Se også video fra aftenen: Spillerpræsentation og fanaften

Fan: Jeg kunne godt tænke mig at høre om strategien for, hvorfor man har skillet sig af med tre midterforsvarer i stort set samme periode, og herunder om det gør plads i lønbudgettet til John Terry?

Bech: Vi var i en situation, hvor vi havde seks midtstoppere og allerede vidste, at der vil komme en ung, spændende midterforsvarer op til sommer fra årgang 97, nemlig Mads Juel Andersen fra Brøndby Masterclass. Det lyder af lidt mange, syv midterforsvarer. Derfor vidste vi godt, at Semb Berge og Michael Almebäck ikke skulle blive i truppen, og det gav mening at hjælpe dem et skridt videre i deres karrierer. Dario Dumic fik en mulighed, som i hans øjne var helt fantastisk i Holland, og vi havde i øvrigt sagt nej i adskillige omgange tidligere, fordi vi gerne ville være dobbeltgarderet. Derfor blev beslutningen, at han skulle have lov at skifte denne gang. 1) Hvis han alligevel ikke ville forlænge til sommer, så var det en god mulighed for os til at få nogle penge i kassen, for vi har fået en lejeaftale på plads, som vi kan være ganske tilfredse med. 2) En gut, der har gjort så meget for Brøndby – også uden for banen – skal man lytte til, når han får sådan en mulighed. Han blev glad, og vi fik nogle penge, men så kan man selvfølgelig sige, at vi på grund af Albrechtsens skade nu mangler en midterforsvarer.

Lad os spole tiden lidt tilbage. Vi startede med at sige: Når vi nu har Agger, Albrechtsen og en ung spiller som Malthe, hvad skal de her så, hvis de ikke skal ind og spille i ny og næ? Vi har også Ørnskov, der i øvrigt både blev valgt før Albrechtsen og Dario i rigtig mange af vores kampe i efteråret og løste opgaven. Vi ved i tillæg, at Jesper Juelsgård i FC Midtjylland spillede en 17-18 kampe som stopper. Derfor mente vi, at vi var godt dækket ind. Og for at svare på dit andet spørgsmål: Nej, der er ikke noget, der tyder på, at Terry kommer, og Tintin gør heller ikke. Der er rigtig mange millioner grunde til, at Terry ikke kan spille for os. 

Fan: Vi vil gerne spille en 4-3-3, DBU-skole-formation, og så er noget af det vigtigste, at man har gode kantspillere, der kan udfordre. Er du godt tilfreds med de kantspillere, vi har nu?

Strudal: Jeg er glad for, at du sammenligner med DBU, for hvis det er niveauet, så er vi rigtig godt på vej. Men ellers vil jeg sige, at vi har fået noget variation med de spillere, vi har nu. Jeg synes, at vi har en god blanding af kompetencer, i og med vi også har fået David Boysen ind nu, som har farten og gerne vil løbe dybt. Jeg synes, at det er et af de momenter, vi har manglet, og han kan også udfordre sin direkte modstander.

Vi har en del modstandere, som står utrolig kompakt langt tilbage på banen og er godt organiseret. Hvis vi skal bryde igennem det og skabe overtalssituationer, så skal vi også have spillere, som kan sætte sin direkte modstander for at skabe noget. Her er Boysen spændende. Vi ved godt, at der er en tilvænningsfase, ligesom med Christian ”Greko” Jakobsen, men han er faldet rigtig godt til. Han arbejder hårdt og de ting, vi har set fra ham og kender til, er på den positive front. Jeg er fortrøstningsfuld, og jeg tror, at vi får et islæt på holdet, som kan blive vigtigt for os, og som kan nogle af de ting, der bliver efterlyst med at skabe flere chancer og flere mål. Det er det, vi arbejder stenhårdt på, og det tror og håber vi på, at vi får med Boysen. Den blanding af forskellige typer er vigtig at have.

Fan: Synes du ikke, at der er kommet større og større afstand mellem nummer et og to og så nummer tre og fire?

Bech: Det er rigtigt, at der lige nu er et hul. Omvendt har både FC Nordsjælland og AaB formået at blive mestre med mindre budgetter end de forsvarende top to-hold. Det springende punkt for mig er imidlertid, at når man bremser op - og forsøger at vinde mens man bremser op - så skal man være dygtig i timingen. Det er den udfordring, vi står overfor lige nu. For vi skal lige have tilpasset økonomien, så vi også har en dygtig og stærk klub om 10 år.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).