Frank: Fuld koncentration i den sidste aflevering

06.02.2016 08:30

Brøndby IF spiller i dag den sidste af tre kampe i dette års Atlantic Cup. Efter at have mødt henholdsvis det russiske mesterhold (Zenit) og den russiske pokalvinder (Lokomotiv Moskva) er turen nu kommet til svenske Kalmar FF. De to hold har mødt hinanden fem gange før - to gange i Royal League i sæsonen 2005/6, hvor det blev til en sejr på 2-0 og en en uafgjort, der sluttede 1-1. Det samme gjorde en træningskamp 2013, mens en træningskamp i 2008 sluttede med en sejr på 2-0 til Kalmar FF. Første opgør mod Kalmar FF var tilbage i 1985, hvor en træningskamp endte 1-0 til Brøndby IF.

Cheftræner Thomas Frank ser frem til kampen:

- Vi har spillet to fornuftige kampe, hvor især presspillet har fungeret tilfredsstillende. Da styrkeforholdet med Kalmar FF alt andet lige er anderledes end ved de to forrige modstandere, så handler kampen i dag om, at vi skal gribe kampen lidt mere offensivt an og fastholde bolden mere i fase 3, og så skal vi være fuldt koncentrerede, når vi slår den sidste aflevering. Vi skal se, at vi tager de rigtige valg i offensiven, og at vi løber i de rigtige mønstre for hinanden. Det kan se så legende let ud, når det lykkes, men det er måske det allersværeste i fodbold. 

- Det er kun 48 timer siden, at vi mødte Lokomotiv Moskva, og derfor har vi kun haft én træning siden da, så jeg forventer ikke, at vi lykkedes med det hele, men jeg forventer af spillerne, at de endnu engang skal være stærke i presspillet, og så skal spillerne vise skarphed i fase 3.

LÆS OGSÅ: Bliv klogere på næste modstander - Kalmar FF

I de to første træningskampe i træningsturneringen har Thomas Frank brugt to forskellige startopstillinger. Den blågule cheftræner forklarer her, hvilken start-11 man kan forvente i aftenens opgør:

- Vi har i kampene mod Zenit og Lokomotiv startet med to forskellige startopstillinger, og trænerstaben og jeg har fået et fint indtryk af alle spillerne. I dagens kamp mod Kalmar vil mange af de spillere, som startede inde mod Zenit, få genvalg til startopstillingen, men det er blot et udtryk for, at dem, der startede inde mod Lokomotiv, kun har haft en enkelt dag til restitution, så det er simpelthen et spørgsmål om friskhed og den rigtige dosering af den fysiske belastning for den enkelte spiller, som bliver afgørende for dagens start-11.

Og det er en tilfreds Thomas Frank, som her to dage før afslutningen af træningslejren kan gøre kort status.

- Indtil videre har opstarten til sæsonen gået efter planen. De første tre uger var der fokus på det fysiske, selvfølgelig med en masse fodbold iblandt, men grundlæggende handlede det om at bygge fysikken op blandt spillerne. Vi har presset spillerne til grænsen og sluppet uden skader.

- Næste skridt i opstarten har været denne træningslejr, hvor vi har kunnet arbejde med detaljerne i spillet, og nu skruer vi så op for arbejdet med de tre ting, som vi kommer til at arbejde med i hele foråret: Presspillet, som vi gerne vil løfte et nøk opad, og så er det fase 3 og offensive standarder. 

Hos Brøndby IF's hovedpartner Bet25.dk kan du få odds 3.00 på en sejr til Brøndby IF på et handicapspil.

LÆS OGSÅ:
- Frank: Tilfreds med presspillet
- Efter træning: Golf, grin og grimasser
- Detaljen: Holst forsøger at trække bukserne af Hulk
- Se Crones kongekasse fra træning