Ny struktur og rokade i Brøndby Masterclass

18.12.2015 13:00

Brøndby IF omstrukturerer i talentafdelingen, Brøndby Masterclass, og tilfører samtidig nye kræfter, så man kan fortsætte den positive udvikling og løfte talentarbejdet yderligere. 
 
Sportsdirektør Troels Bech forklarer beslutningen om rokaden:
 
- Hos Brøndby IF går vi hele tiden efter at løfte os sportsligt, da vi ønsker at spille med i toppen af dansk fodbold år efter år. Præmissen for, at dette lykkes, er vores talentarbejde, da det er herfra, at byggeklodserne for fremtidens succes skal bygges. Masterclass og U-talentafdelingen har på halvandet år allerede sat sine tydelige aftryk på talentarbejdet i Brøndby og har nået et højt fagligt og organisatorisk niveau. Vi ønsker nu at tage næste skridt, og vi laver derfor en naturlig omstrukturering i form af en profilændring og strukturændring i ungdomssegmentet. Vi skal nemlig blive endnu stærkere på de yngre aldersgruppers individuelle udviklingsstadier, både fodboldfagligt og pædagogisk. 
 
U9- til U12-årgange vil fra årsskiftet få tilknyttet en U+-træner, mens man hos U13- og U14-årgangene indfører et rotationsprincip hos den enkelte cheftræner. Fremadrettet vil henholdsvis U13- og U14-cheftræneren følge den enkelte trup over to sæsoner - det vil sige fra U13 til U14 - for derefter at blive U13-cheftræner igen.
 
Som ny cheftræner for U14-holdet pr. 1. januar 2016 er valget faldet på Bo Nielsen, der tidligere har været i klubben som U15-assistenttræner, mens man på U13-holdet fortsætter med Morten Corlin ved roret. Ansættelsen af U+ træneren forventes offentliggjort inden længe.

Ny U17-cheftræner

Fra årsskiftet får Brøndby Masterclass ligeledes tilknyttet ny cheftræner på U17-holdet. Her henter man Albert Capellas fra holdet omkring Superliga-truppen, hvor han har været tilknyttet trænerteamet som førsteassistent. Albert Capellas vil fra det nye år overtage tøjlerne for Brøndby IF’s U17-hold og blive en del af Brøndby IF’s Masterclass-trænerstab.  
 
- Alberts erfaringer fra spansk og hollandsk fodbold har allerede bidraget væsentligt til måden, Brøndby IF i dag tænker og arbejder med vores talenter på, men ved at få ham endnu tættere på kernen i talentarbejdet, giver vi Albert mulighed for i langt højere grad at forme fremtidens talenter og bidrage til et stærkt fundament. Som træner for U17-holdet vil Albert blive en værdifuld sparringspartner for den øvrige trænerstab i Masterclass, hvilket vil bidrage til den generelle udvikling af trænerne i vores trænerstab. Vi har brug for, at det ikke blot er spillerne, der hele tiden løfter sig, men også vores trænere, siger Troels Bech. 
 
Om den nye udfordring siger Albert Capellas:
 
- Talentarbejdet er fundamentet i alle storklubber. Vi er allerede kommet langt med Masterclass, især samarbejdet mellem Superliga-truppen og Masterclass er tættere, end man før har set. Personligt glæder jeg mig derfor til at komme endnu tættere på de mange talentfulde fodboldspillere, vi har i Masterclass, og bidrage med mine erfaringer til spillere såvel som trænere, så vi sammen kan udvikle os og løfte niveauet i Masterclass yderligere.
 
Med den nye rolle til Albert Capellas har man samtidig vurderet, at man pt. ikke genbesætter rollen som førsteassistent i Superliga-truppen. Trænerteamet, som vil tage imod Superliga-spillerne, når de møder ind den 11. januar fra deres vinterpause, vil være cheftræner Thomas Frank, assistenttræner Claus Nørgaard, angrebs- og assistenttræner Mark Strudal, målmandstræner Jan Hoffmann og fysisk træner Ahron Thode.