Tilbageblik på efterårssæsonen i Masterclass

12.12.2015 10:05

December er vanen tro lig med et tilbageblik. Derfor har brondby.com taget en snak med Kim Vilfort, som er chef for Brøndby Masterclass, og A+ træner Henrik Lehm om den seneste halvsæson i Brøndby Masterclass.

Målet med Brøndby Masterclass er at få udviklet spillere til Superliga-holdet. Noget, der med kontrakten til Mads Juel Andersen også er lykkedes i denne halvsæson, siger Henrik Lehm:

- Der er ingen tvivl om, at det vigtigste for Brøndby Masterclass overhovedet, er at få nogle spillere udviklet til Superliga-truppen. Nu har vi været i gang halvandet år, og jeg synes allerede, at vi på de år har fået en del spillere op i førsteholdstruppen. Og så er det dejligt, at vi har haft så mange spillere med på de forskellige ungdomslandshold.

- Det, der er glædeligt efter dette halve år, er, at Mads Juel Andersen lige har underskrevet en kontrakt, så han bliver en fast del af førsteholdstruppen til sommer. Så det er tilfredsstillende og meget vigtigt for Brøndby Masterclass, at vi har leveret endnu en spiller til førsteholdstruppen, tilføjer Henrik Lehm.

Springet fra ungdomsfodbold til seniorfodbold

Kim Vilfort supplerer:

- Jeg synes, at vi har nogle spændende spillere på de forskellige årgange, som vi vurderer har potentiale til at blive Superliga-spillere. Det er et kæmpe spring at komme fra ungdomsfodbold til seniorfodbold, og derfor prøver vi også at ruste dem til opgaven, siger Kim Vilfort.

- Vi har for nylig skrevet kontrakt med Mads Juel Andersen, som ifølge vores vurdering har muligheden for at etablere sig på førsteholdet. Han er kommet lidt fra baghjul, men har arbejdet stenhårdt og kæmpet sig op igennem rækkerne, tilføjer han.

Fokus på kost, vejledning og spillestil

At udvikle spillere handler imidlertid om meget andet end træningen med den lille runde. Derfor forsøger Masterclass-teamet at hente procenter hele vejen rundt - både i forhold til spillernes udvikling og til "den komplette fodboldopdragelse".

- Vi har fokuseret meget på kost, hvor de blandt andet har lavet mad sammen med deres forældre og afholdt nogle kostkurser. Derudover har vi haft tidligere spilllere til at komme og fortælle, hvordan man når sit mål om at blive professionel fodboldspiller. Rent fodboldmæssigt har vi arbejdet endnu mere med at få integreret den fodboldstil, vi blev enige om og lavede en plan for det første år. Jeg synes, at man begynder at kunne se, at holdene spiller på samme måde, siger Henrik Lehm.

Godt samarbejde med de lokale skoler

Med Brøndby Masterclass er talentudviklingen blevet koordineret længere ned i årgangene, og samtidig er fokus på lokalområdet blevet forstærket.

- Vi har haft særlig fokus på årgangene under U13, da vi ønsker at have flere spillere på vores U17- og U19-hold, som er kommet til klubben i de tidligere årgange. Det er et af de steder, hvor vi kan udvikle os endnu mere, og det bliver der knoklet benhårdt på, siger Kim Vilfort. 

- Vi har også fået et rigtig godt samarbejde op at køre med Brøndby Gymnasium, Brøndby Idrætsefterskole, Brøndbyvester Skole og CPH West, hvor vores unge spillere går i skole. Det betyder, at vi har en aftale med disse skoler om, at vores spillere kan deltage i morgentræningen, som er gældende fra U14 op til U19, tilføjer han.

Arbejder hele tiden med at udvikle træningen

Der er imidlertid mange områder, som konstant optimeres. Masterclass-folkene søger hele tiden at lægge endnu mere på udviklingen - også på de områder, som allerede fungerer.

- Vi prøver hele tiden at udvikle det, vi allerede arbejder med. Vi prøver at få overført vores 'masterplan' og de ting, vi har defineret, ud på træningsbanen og i praksis, siger Henrik Lehm.

- Vi har arbejdet meget med træningen og forsøgt at gøre den endnu bedre. Det, synes jeg, er lykkedes på alle årgangene. Der er mere intensitet på træningen. Det kan jeg se, når jeg ser dem træne, tilføjer han.