Masterclass: Nederlag og sejr i Esbjerg

30.11.2015 12:40

I Brøndby Masterclass er de fleste hold gået på juleferie, men to ligaer er stadig i gang, og lørdag var både U19- og U17-holdet taget en tur til Esbjerg.

U19-nederlag i Vestjylland
Talenterne fra U19-holdet fik en overbevisende sejr på hjemmebane mod Lyngby BK sidste weekend, men i efterårssæsonens næstsidste kamp mod Esbjerg måtte de blågule gæster indkassere et nederlag på 1-0. Det enlige mål blev sat ind på et langskud fra midten af banen.

Cheftræner Auri Skarbalius var efter kampen ærgerlig over nederlaget, men hæftede sig primært ved, at spillerne kunne lære meget af den tabte kamp.

- Ligesom vi forbereder vores spillere på at håndtere modgang, skal vi også lære dem at håndtere medgang. Bare fordi vi vandt sidste uge mod Lyngby, betyder det ikke, at vi skal læne os tilbage og tro, at det kommer af sig selv. Det er lige netop her, du skal presse dig selv, for det er der, du har selvtilliden, fortæller Auri, der håber, at spillerne vil lære noget af nederlaget.

- Vi tog fat i spillerne efter kampen og sagde, at vi håbede, at det også var god læring for dem fremadrettet. At når det går godt, og du spiller godt, kan du ikke nøjes med at give dig 90% og håbe på, at det fortsætter. Der skal man give sig fuldt ud.

Sidste kamp i efterårssæsonen er mod FC København på Frederiksberg, og Auri er glad for, at det lige netop er den, der venter hans drenge.

- Det er en super kamp at slutte af med. Jeg er ikke i tvivl om, at spillerne nok skal være motiverede og parate – det betyder rigtig meget for dem rent mentalt. Men netop derfor skal vi også arbejde med kvaliteten i vores spil, så vi er helt klar til, hvad der helt sikkert bliver en tæt kamp på højt niveau. 

Esbjerg fB – Brøndby IF 1-0 (1-0)

Startopstilling

Viktor Anker

Mads Juel Andersen - Malthe Johansen - Joel Kabongo - Gregers Lauritzen

Nicklas Halse

Amir Al-Ammari - Tobias Noer

Frederik Simson - Daniel Stückler - Armend Aslani 

Bænken: Emil Welcher, Oliver Carrara og Rasmus Grosen

Sejr til U17 i chancefattig kamp
U17-bussen havde også destination mod Esbjerg lørdag eftermiddag, og holdet kunne lune sig over at være ubesejret de seneste tre kampe på turen derover. Og den stime blev også udbygget til fire efter weekendens kamp. Opgøret blev således vundet 1-0, efter August Vitus Frandsen kom ind fra bænken og scorede på oplæg fra Andreas Bruus.

Ligesom i U19-kampen blev det altså en målfattig affære, og cheftræner Søren Weber Juul var tilfreds med, hvordan hans hold håndterede kampen. 

- Modsat sidste weekends kamp mod Lyngby var der kun ganske få chancer, og vi havde bolden mest, mens Esbjerg hele tiden jagtede omstillingerne. Generelt er vi tilfredse med præstationen, hvor alle arbejde godt for hinanden, og hvor vi i perioder var flot dominerende på bolden – eksempelvis ved vores mål, hvor vi har 21 pasninger op til scoringen. Vi skal dog blive endnu skarpe i overgangen til afslutningsspillet, fortæller Weber Juul.

Holdets sidste kamp i efterårssæsonen er på hjemmebane, og der bliver ligesom i U19-ligaen sluttet af med manér, når FC København kommer på besøg.

Esbjerg fB – Brøndby IF 0-1 (0-0)
0-1 August Vitus Frandsen

?Se det flotte opspil og mål her.

Startopstilling


Casper Hauervig

Christian Johansen – Christian Enemark – Benjamin Laursen – Christoffer Hansen

Nikolaj Frandsen

Karl Dines Appelt – Andreas Bruus

Bertram Gjelfort – Ertugrul Teksen – Jonas ”Mini” Madsen

Bænken: August Vitus Frandsen, Oliver Vigen Falkengaard og Magnus Kock.