Brøndby IF opjusterer efter fortsat fremgang

24.11.2015 08:31

Brøndby IF kan i dag præsentere det bedste regnskab for årets første ni måneder, siden selskabet begyndte at offentliggøre kvartalsrapporter tilbage i 2007. Resultaterne af de strategiske tiltag, som man har arbejdet på det seneste halvandet år på baggrund af Vision 2017, begynder at materialisere sig i store dele af forretningen, men hver en sten skal fortsat vendes for at komme i mål med de kommercielle mål i Vision 2017.

Brøndby IF’s CFO, Jesper Jørgensen, forklarer kvartalsregnskabet:

- Vi er tilfredse med, at vi fortsætter vores fremgang i store dele af vores kerneforretning. Vores sponsorindtægter er i årets første ni måneder steget med 27,3 %, ligesom vores entré- og tv-indtægter er steget med 16,7 %. Når vi ser på vores samlede forretning i årets første ni måneder, så løfter vi nettoomsætningen med hele 10 %, mens vi samtidig formår at reducere vores omkostninger. På denne baggrund opjusterer vi forventningerne til årets resultat for 2015 til et underskud i niveauet 14 - 19 mio. kr. før skat, hvor det før lød på et minus mellem 15 og 25 mio. kr. 

Nettoomsætningen udgør i årets første ni måneder 104,7 mio. kr., men ses der bort fra den nedlukkede aktivitet i Brøndby Food&Mind A/S, har Brøndby IF i de første ni måneder af 2015 reelt oplevet en samlet omsætningsfremgang på 20 %, svarende til 17 mio. kr. i forhold til de første ni måneder af 2014. 

Det samlede resultat før skat i årets første ni måneder af 2015 udgør et underskud på 1,1 mio. kr., og ses der bort fra nedskrivningerne i første kvartal 2014, er resultatet før skat forbedret med 17,4 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. En af målsætningerne i Vision 2017 er, at resultatet efter finansielle poster, men før transfer, skal være positivt i 2017.

Den likvide beholdning udgjorde 9,3 mio. kr. ved afslutningen af tredje kvartal, hvilket endnu ikke indfrier målsætningen i Vision 2017, bl.a. grundet øgede investeringer i spillertruppen. Afviklingen af det kommende transfervindue vil afgøre, om der er behov for tiltag til styrkelse af selskabets kapitalberedskab.

- Resultatet viser, at de tiltag og justeringer, vi løbende har foretaget de sidste par år for at aktivere og engagere os med vores samarbejdspartnere, sponsorer og nationale fanbase, har den ønskede effekt på vores forretning. Men vi skal blive endnu skarpere i vores måde at drive forretning på, så vores likviditet ligeledes kan blive stærkere. Som klub er vi i en unik position i dansk fodbold, da vi har så mange fans fordelt i hele landet, og det er denne fanbase, som vi skal have endnu tættere på vores samarbejdspartnere. Det har krævet hårdt arbejde at komme så langt på så kort tid, og vi er fuldt ud bevidste om, at det fortsat vil kræve målrettet fokus og hårdt arbejde at komme i mål med de kommercielle mål i Vision 2017.

Læs hele kvartalsrapporten her.

For yderligere information: Kontakt CFO Jesper Jørgensen på 43 63 08 10.

Se ovenstående infographic i stort format ved at klikke her.