Masterclass: U19 tilbage på sporet med sejr

23.11.2015 12:50

I en weekend, der for alvor markerede vinterens indtog, trodsede tre Brøndby Masterclass-hold kulden og spillede fodbold. Og for tredje gang i træk kunne trænerne i talentafdelingen notere sig en weekend uden nederlag.

Auris drenge tilbage på sporet
De ældste Masterclass-spillere har haft en længere pause på grund af landsholdsfodbold, og kampen i lørdags mod Lyngby BK var derfor den første i tre uger. Og pausen havde tilsyneladende givet fornyet kræfter til Auris drenge, der kom ud med stor energi.

Kampen endte med en Brøndby-sejr på 3-0, hvor angriberen Daniel Stückler (billedet) stod for to af scoringerne – én i hver halvleg. Tobias Noer stod for scoringen til 2-0, da han omsatte et indlæg fra Frederik Simson.

Assistenttræner Frederik Birk var derfor forståeligt glad efter kampen, hvor han især pegede på holdets flotte og fokuserede forberedelse i ugen op til kampen.

- Der var den gode stemning, der skal være efter en vundet fodboldkamp, og det var nogle glade drenge, der kunne fejre sejren. Og de fortjener også at fejre det, for deres arbejdsindsats på træningsbanen inden kampen har været upåklagelig. De har virkelig vist, at når vi står sammen som et hold og gør tingene kollektivt, har vi utrolig meget kvalitet i den her gruppe, fortæller Birk, der også satte pris på måden, sejren kom i hus på.

- Det er først og fremmest dejligt at vinde igen og få en succesoplevelse på holdet. Men måden, vi gør det på, er også meget tilfredsstillende – vi var aggressive i vores pres, vi har ro og mod i vores spil, når vi var på bolden, og vi lavede kloge beslutninger. Derudover får vi et clean sheet, samtidig med at vi viser, at vi kan score mere end et mål i en kamp.

Dermed rykker Brøndby IF op på 8.-pladsen i ligaen, hvor der mangler to kampe i 2015. Den første er på udebane mod Esbjerg, og den 4. december slutter Brøndby IF efterårssæsonen af med et Derby mod FC København på Frederiksberg.

Brøndby IF – Lyngby BK 3-0 (2-0)
1-0 Daniel Stückler
2-0 Tobias Noer
3-0 Daniel Stückler

Se alle tre mål her.

Startopstilling

Viktor Anker

Mads Juel Andersen – Malthe Johansen – Joel Kabongo – Gregers Arndal-Lauritzen

Nicklas Halse

Amir Al-Ammari – Tobias Noer

Frederik Simson – Daniel Stückler – Armend Aslani

Bænken: Oliver Carrara, Rasmus Grosen og Emil Welcher.

Sent Brøndby-point i U17-ligaen
Hjemme i Brøndby havde U17-mandskabet også besøg af de kongeblå fra Lyngby. Og selvom det var de blågule værter, der sad på det meste i kampen, skulle der et Brøndby-mål i tillægstiden til for at hente det ene point. Det blev sat ind af Christoffer Hansen, og kampen endte dermed 2-2.

Det uafgjorte resultat – og dermed det ene point – rækker til en femteplads i ligaen, hvor Masterclass-talenterne dog har spillet to færre kampe end AaB på fjerdepladsen.

Brøndby IF – Lyngby BK 2-2 (0-0)
1-0 Karl Dines Appelt
1-1
1-2
2-2 Christoffer Hansen

Se begge Brøndby-mål her.

Startopstilling

Casper Hauervig

Christian Johansen – Anton Hendriksen – Benjamin Laursen – Emil Bundgaard

Christian Enemark

Karl Dines Appelt – Andreas Bruus

Bertram Gjelfort – Ertugrul Teksen – August Vitus Frandsen

Bænken: Christoffer Hansen, Oliver Falkengaard og Nikolaj Frandsen.

Sejr i sæsonafslutning for U14
Efterårssæsonens sidste kamp for Brøndby IF’s U14-mandskab var imod Slagelse B&I på hjemmebane, og de blågule talenter satte et fint punktum med en 1-0-sejr.

Målet blev sat ind i anden halvleg af Andrew Oseni, og til trods for de tre point var assistenttræner Christian Sørensen alligevel ærgerlig over, at der skulle gå så lang tid, før hans hold fandt melodien.

- Vi havde svært ved at finde spillet i første halvleg, hvor vi i lange perioder ikke spillede op til vores niveau. Og når vi så møder en modstander, som er mere fokuseret på at forsvare end at angribe, så bliver det automatisk dårlig fodbold.

- Anden halvleg blev heldigvis noget bedre. Vi fik flyttet bolden hurtigere rundt og derved skabt mere plads mellem deres kæder. Vi fik presset dem i bund i slutningen af kampen og scorede fortjent målet, som gav os tre point. Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med at kun lave et mål, men det er god uddannelse i at lære, hvordan man åbner en modstander, som står rigtig defensivt, fortæller Christian Sørensen, der samtidig kunne gøre status over efteråret, der endte med en tredjeplads til Brøndby IF.

- Vi kan dele sæsonen op sådan, at vi har vist højt niveau mod FCK og FCN, mens vi har smidt point i andre kampe, som vi skal vinde. Det, som betyder mest, er, at vi har vist højt niveau mod de hold, som ender i top tre, mens vi tager gode lærepenge med i forhold til, at vi altid skal vise højt niveau - ligegyldig hvilken mostander vi spiller imod. Vi ser frem til foråret, hvor vi stadig er med i pokalturneringen, og der kommer en masse spændende kampe, som skal være med til at udvikle spillerne.

Brøndby IF – Slagelse B&I 1-0 (0-0)
1-0 Andrew Oseni

Startopstilling

Tobias Juul 

Matin Saleh - Lukas Karlsson - Calle Holluf - Nikolaj Pedersen 

Lasse Mouritsen 

Marius Jørgensen - Laurids Andersen

Aske Jensen - Giran Pyne-Cole - Alexander Petræus 

Bænk: Mathias Kvistgaarden, Benjamin Bang-Juel og Andrew Oseni