Tre på stribe for Masterclass-holdene

16.11.2015 11:50

I en fodboldweekend, der primært var reserveret til landsholdsfodbold, havde Brøndby Masterclass alligevel flere hold på græs for at vise de blågule farver frem. Og det gjorde de på fornem vis.

Debutmål i U17-sejr
Hjemme i Brøndby kom OB på besøg i U17-ligaen, og fynboerne blev sendt hjem igen med et nederlag på 4-1.

De blågule værter kom foran på et tidligt mål af Ertugrul Teksen efter fire minutter. Og selvom føringen blev udlignet kort før pausen, gjorde Brøndby IF arbejdet færdigt i anden halvleg, hvor det blandt andet blev til et debutmål til Jesper ”Jobbe” Lindstrøm, der i sommer rykkede op i truppen fra U15.

Cheftræner Søren Weber Juul var derfor også godt tilfreds med sit holds indsats efter kampen. Og især dybden i holdet glædede Juul. 

- Vi vinder fortjent efter en koncentreret indsats. Især truppens bredde gør forskellen, hvor vi ved indskiftningerne formår at lægge endnu mere pres på. Karl Dines Appelt var ude med karantæne og Andreas Bruus måtte udgik efter 15 min efter et slag, så det er superfedt at se, at andre er klar til at træde i karakter.

- Vi er i første halvleg meget i kontrol trods en strid modvind. De får reduceret kort før pausen ved et selvmål. I anden halvleg starter vi lidt tøvende, men sætter os relativt hurtigt mere og mere på kampen og vinder fortjent – blandt andet efter mål af 1. års-spilleren ”Jobbe, som fik sin debut i ligaen. Alt i alt en fin indsats af drengene, fortæller Søren Weber Juul.

Du kan se målene fra kampen i denne video.

Brøndby IF – OB 4-1 (1-1)
1-0 Ertugrul Teksen
1-1
2-1 Christian Enemark
3-1 Jesper ”Jobbe” Lindstrøm
4-1 Ertugrul Teksen

Startopstilling

Casper Hauervig

Christian Johansen  - Anton Skipper Hendriksen – Benjamin Laursen – Emil Bundgaard

Christian Enemark

Jonas ”Mini” Madsen – Nikolaj Frandsen

Bertram Gjelfort – Ertugrul Teksen – Andreas Bruus

Bænken: August Vitus Frandsen, Christoffer Hansen, Jesper ”Jobbe” Lindstrøm

Spillernes sejr i sæsonafslutning
Hos de 13 hold i U15-ligaen betød weekendens kampe slutningen på sæsonen, der blev vundet af FC København. Brøndby IF spillede sidste kamp mod Hvidovre på hjemmebane, og der blev sat flot blågult punktum, da Masterclass-talenterne vandt med 3-0.

De unge Brøndby-spillere styrede kampen fra start til slut – i bogstavelig forstand. Trænerteamet havde nemlig aftalt, at spillerne selv skulle stå for taktiksnakken før og under sæsonens sidste kamp uden indblanding fra cheftræner Frank Hjortebjerg og de andre.

- Vi ville prøve at gøre det lidt alternativt og hive noget ekstra ud af de her kampe, som vi plejer at dominere, og hvor spillerne måske ikke bliver matchet i så høj grad. Så vi prøvede at spille på nogle andre parametre, fortæller Hjortebjerg, der altså for en gangs skyld kunne se kampen i ro og mag.

- Vi har en anførergruppe på fire spillere, der holdt oplægget før kampen, og så havde vi aftalt, at trænerne ikke måtte sige noget under kampen. På den måde var spillerne tvunget til selv at kommunikere på banen og rette de ting, der skulle rettes i spillet. Så jeg tror, at både hele holdet lærte noget, og så lærte vores fire i anførergruppen også meget om lederskab og om at gå forrest.

Sæsonen er som skrevet slut nu, og det blev til en fjerdeplads for de blågule talenter. Eneste nederlag faldt i sæsonpremieren, mens Hjortebjergs drenge spillede fire kampe uafgjort. Og det er også de uafgjorte resultater, der ærgrer cheftræneren, der dog er glad for måden, hans hold spillede op med de øvrige tophold.

- Vi har desværre spillet lidt for mange uafgjorte til at komme op, hvor det er rigtig sjovt i tabellen. Men det, jeg helst vil se på, er vores præstationer mod topholdene, FCK, Lyngby og FCN. Der har vi været det bedste hold i alle tre kampe, og det er det, der betyder mest for mig, fortæller Hjortebjerg, der som den eneste i rækken kunne se sit hold slå FC København, da Brøndby IF vandt 2-1 på hjemmebane.

Brøndby IF – Hvidovre IF 3-0 (2-0)
1-0 Mikkel Eslund
2-0 Christian Hansen
3-0 Christian Hansen

Startopstilling

Marco Grønholdt

Victor Sørensen – Mikkel Eslund - Martin Bisgaard – Mateo Lombart

Frederik Nørrestrand

Morten Frendrup – Albert Jakobsen

Cristian Hansen – Kristoffer Sørensen – Mathias Ydell

Bænken: Andreas Pyndt, Roni Arabaci, Oliver Høgsberg.

U14-sejr i Hvidovre
I U14-ligaen mangler der stadig en enkelt kamp, inden spillerne kan gå på vinterpause. Den næstsidste blev spillet i Hvidovre, og de blågule spillere gjorde U15-holdet kunsten efter og vandt med 3-0.

Og selvom det blev til en sikker og overbevisende sejr over rækkens nummer 13, var de blågule gæster lang tid om at komme i gang. 

- Vi spiller en dårlig første halvleg, må vi indrømme. Om det skal tilskrives en rigtig dårlig græsplæne er ikke til at sige - men vi måtte konstatere, at vi ikke kunne finde vores spil i første halvdel af kampen. Vi har kun trænet på kunstgræs den seneste måned, og det gjorde, at vi skulle finde os selv, fortæller assistenttræner Christian Sørensen, der dog er sikker på, at holdet lærte noget af kampen på det uvante underlag.

- I anden halvleg finder vi os selv, vi er fine i fase 3 og skaber store chancer. Og vi burde egentlig have scoret flere mål. Så alt i alt en fin sejr, hvor vi lærte, at vi skal kunne tackle alle slags underlag. 

Sæsonen afsluttes hjemme i Brøndby næste weekend, når Slagelse B&I kommer på besøg.

Hvidovre IF – Brøndby IF 0-3 (0-0)
0-1 Lauridts Andersen
0-2 Lasse Mouritsen 
0-3 Giran Pyne-Cole

Startopstilling

Tobias Juul

Matin Saleh - Oscar Salling - Calle Holluf - Benjamin Juel-Bang

Mads Holten 

Lasse Mouritsen - Lauridts Andersen

Marius Jørgensen - Mathias Kvistgaarden - Andrew Oseni 

Bænken: Aske Jensen, Alex Petræus, Giran Pyne-Cole