Masterclass: Over 100 trænere mødtes i Brøndby

28.10.2015 12:50

Brøndby Masterclass når vidt ud med samarbejdsklubber i hele landet. Netop det store netværk og de lange distancer – blandet med travle arbejdsdage – gør det svært for trænerne i de mange klubber at dele og udveksle idéer.

Men det var der rig mulighed for i søndags. Her havde Brøndby Masterclass nemlig inviteret til trænerdag, hvor over 100 trænere fra Brøndby IF’s samarbejdsklubber var samlet for at suge til sig fra kollegaerne og høre endnu mere om tankerne bag Brøndby Masterclass.

Dagen startede klokken 13:00 på bane 9, og de næste tre timer gik med træningsøvelser orkestreret af Brøndby Masterclass-trænerne. Herefter var der opfølgning på træningen, inden Troels Bech og A+ træner Henrik Lehm holdt oplæg for de mange trænere. Og dagen sluttede på bedste manér – Superliga-fodbold på Brøndby Stadion og tre blågule point mod FC Midtjylland.

God anledning til at dele erfaringer

De mange trænere var også tilfredse med søndagens arrangement, og flere lagde vægt på vigtigheden af at kunne udveksle idéer og erfaringer.

- Det har været rigtig fedt, synes jeg. Det er altid dejligt at komme af sted og snakke med nogle andre og netværke lidt. Nogle af de ting, man får at vide, gør vi allerede til hverdag, men det er altid rart at få en anden vinkel på tingene, lød det fra en af trænerne i samarbejdsklubben Næsby Boldklub.

- Brøndby IF kommer til Næsby og træner hver 14. dag, og det får vi utrolig meget ud af. Men sådan en dag her er en mulighed for alle samarbejdsklubberne til at udveksle idéer og erfaringer. Og så er det også en god anledning til at se nogle velkendte ansigter, man har mødt på DBU-kurser og til kampe rundt omkring i landet.

Nykøbing FC var også på plads til trænerdagen. Og Lars Kock var overbevist om, at dagen kunne bruges i det daglige arbejde ude i klubberne.

- Jeg forventer, at vores trænere kommer hjem og føler, at de har fået noget inspiration med fra dagen. Og så kan man også bruge det til at få snakket med andre trænere om, hvordan man får mest ud af de forskellige øvelser, hver årgang bruger.

- Det er en dag, hvor trænerne fra vores klub kan komme og lære, hvad man lægger vægt på i Brøndby og lidt i forhold til den Masterclass-træning, de kommer ned og laver hos os. Og så er det en dag, hvor du kan se lidt andre øvelser end dem, du går og laver til hverdag. Så det er en god inspirationsdag. 

Du kan se mange flere billeder fra trænerdagen her.