Landsholdsdebut til to Brøndby-talenter

09.10.2015 13:49

Det er ikke kun det danske A-landshold, der har været i aktion i løbet af ugen. Det nye U16-landshold har været i aktion både tirsdag og torsdag - begge gange mod Ungarn. Med i truppen havde Brøndby IF to Masterclass-talenter, som dermed fik debut i rødt og hvidt. Forsvarsspiller Anton Hendriksen og angriber Oliver Falkengaard kunne torsdag formiddag således trække den røde landsholdstrøje over hovedet for første gang.

Brøndby Masterclass arbejder med unge spiller helt ned på U13-niveau, og derfor glæder det også A+ træner Henrik Lehm, at Brøndby IF er repræsenteret på ungdomslandsholdene.

- Det giver rigtigt meget for de unge spillere, når de er afsted med landsholdene. Når de spiller de internationale kampe, går det bare en tand hurtigere, end det de er vant til, når de spiller i ligaen. De bliver matchet hårdere både fysisk og i duelspillet. Landskampene er med til at modne og motivere dem. Når vi får dem tilbage fra landsholdet, mærker vi tydeligt, at de er endnu mere sultne og spillelystne, fordi de har fået lov at snuse til det højere niveau, som de internationale kampe byder på. Samtidig med at de får en kæmpe oplevelse ud af det, så gavner det dem også som spillere, fortæller Henrik Lehm.

- Spillerne lærer at skulle spille hurtigere, tænke hurtigere, gå endnu hårdere ind i duellerne og læse spillet bedre. Så på alle parametre lærer de, at det går stærkere og hurtigere, hvilket forbereder dem på det næste skridt de skal tage i deres udvikling.

- Når vi har spillere med på ungdomslandsholdene, er det en blåstempling af det arbejde, der bliver lagt i Brøndby Masterclass. Det er en anerkendelse af den måde, vi arbejder med spillerne på. Hele idéen med Brøndby Masterclass er netop at udvikle spillere med Superliga-potentiale og spillere, der kan gøre sig gældende på landsholdet. Så set ud fra det perspektiv er det tilfredsstillende, når vi ser spillere opnå dette.

Viste sig godt frem

Begge spillere sad over i den første kamp, som danskerne tabte 2-0 til Ungarn. Torsdag formiddag skulle nederlaget så revancheres, da modstanderen igen hed Ungarn. Med begge Brøndby-talenter i startopstillingen spillede Danmark en flot kamp. Flere spillere viste sig godt frem, men desværre endte kampen med et 3-1-nederlag. Oliver Falkengaard spillede en halvleg, mens der var fuld spilletid til Anton Hendriksen i midterforsvaret. 

Brøndby IF's A+ træner Henrik Lehm var til stede i Vildbjerg for at overvære kampen og se, hvordan Brøndby-talenterne klarede opgaven.

- Det var en meget lige kamp de første 10 minutter, og derefter satte Danmark sig på spillet. Desværre fik Ungarn tilkendt et straffespark i slutningen af første halvleg, som de også scorede på. Efter det satte Danmark sig endnu mere på spillet og fik endda udlignet til 1-1 efter et hjørnespark. Efter scoringen sad Danmark stadig på spillet, men desværre var Ungarn meget stærke i omstillingsspillet, som de udnyttede til at score yderligere to mål, så kampen endte med et 3-1-nederlag, siger Henrik Lehm.

- Anton spillede hele kampen og gjorde det rigtig fint. Han forsvarede godt og var ikke skyld i nogle af målene, men kom til at stresse lidt med bolden i nogle situationer - simpelthen fordi det var et højere niveau end det, han er vant til.

- Oliver arbejdede stenhårdt begge veje. Han tog rigtig mange dybdeløb, men fik ikke lavet de aktioner, vi ser ham lave her i Brøndby, hvor han sætter en mand af og laver et indlæg eller afslutter.


Nedenfor kan du se U16-landsholdet synge med på nationalsangen fra den anden kamp mod Ungarn:

Som optakt til sæsonen inviterede Brøndby Masterclass både spillere og forældre indenfor for at fortælle, hvordan man arbejder med de unge spillere. Det kan du læse mere om her.