Brøndby IF's pokalmodstander set indefra

05.09.2015 10:05

Holbæk B&I, som Brøndby IF skal møde i DBU Pokalen på udebane den 23. september, er formentlig ikke en klub, som fans af Brøndby IF svælger i viden om.

Men den vestsjællandske klub og Brøndby IF kender faktisk hinanden særdeles godt. Holbæk B&I er et af de regionale talentcentre under Brøndby Masterclass, og i den forbindelse besøger cheftræner for Brøndby IF's bedste U13-mandskab, Morten Corlin, klubben hver mandag, hvor han træner holdene fra U10 til og med U15.

- Efter de har blødt nogle år og haft svært med at få økonomien til at hænge sammen, ser det nu godt ud for dem. Deres førstehold er begyndt at vinde kampe, og det hjælper også på hele, fortæller Morten Corlin.

En miniudgave af Brøndby

Der er dog stadig sider af klubben, hvor Holbæk B&I har udfordringer, men det går den rigtige vej. Og så er der kvalitet i talentudviklingen.

- De har lidt svært ved at få fat i frivillige hænder til klubben, så de mangler trænere og holdledere, men de folk, de har, er dygtige, og de henter gode spillere ind fra det kæmpe opland, der er omkring Holbæk.

- De er rigtigt dygtige til talentudvikling, hvor de også har et samarbejde med Stenhus Sports College, så drengene træner morgen og eftermiddag. På den måde kan de godt ligne en miniudgave af Brøndby, lyder det fra Brøndby-træneren.

En hård kamp

Når Morten Corlin vender blikket mod Holbæk B&I’s seniormandskab, der ligger i KanalSport Divisionen (landets tredjebedste række, red.), så forventer han ikke en 'walkover' for Brøndby IF.

- Brøndby skal forvente en hård fight. Holbæk står godt defensivt og lukker ikke mange mål ind. De er kommet godt fra start i denne sæson, så selv om det er en kamp, der skal vindes, så kommer Brøndby til at kæmpe for det, understreger Morten Corlin.