Agger: Det defensive fundament giver sejre

31.08.2015 12:20

Fire kampe, ti point og tre clean sheets i træk. Resultaterne taler deres tydelige sprog om den igangværende, fine Brøndby-periode i Alka Superligaen. Senest blev FC Nordsjælland besejret på eget kunstgræs med 2-0.

Daniel Agger, der nu er stødt til den danske A-landsholdslejr forud for EM-kvalifikationskampene mod Albanien og Armenien, spillede igen hele kampen, da det blev til tre point i Farum. Agger fremhæver det defensive fundament på holdet som en afgørende faktor for gårsdagens sejr.

- Vi ved, at FC Nordsjælland er et stærkt pasningshold. De vil gerne have fat i kuglen, og det er de dygtige til. Så skal man også lade dem have bolden en gang imellem. Så længe de ikke bliver farlige, er det sådan set fint. Og det er også det (defensive fundament, red.), der i sidste ende giver os sejren. 

- Det er den vej (defensiv stabilitet, red.), vi gerne vil gå. Som man også ser mod FCN, så er Superligaen tæt. Det er tætte kampe de fleste af dem, og mange gange er det marginalerne, der afgør, om kampen går den ene eller anden vej.

Trods de mange kampe i starten af sæsonen (13 kampe på blot 46 dage) har Brøndby-spillerne på det seneste formået at præstere gode resultater i ligaen efter midtugekampe i Europa. Agger fortæller, at det derfor var forventet, at der skulle graves dybt i løbet af kampen mod FCN:

- Selvfølgelig slider vi lidt i anden halvleg, og det vidste vi godt, at vi ville gøre. Det er en hurtig bane heroppe, og FC Nordsjælland træner på den hver dag og ved, hvordan den skal spilles på.

Om egen form lyder det kort og godt fra anføreren:

- Jeg synes, det går fint, og jeg føler mig godt tilpas. 

Næste opgave for Agger og co. er søndag den 13. september kl. 18, hvor de blågule efter landskampspausen møder de danske mestre fra FC Midtjylland. Den kamp kan du købe billet til her.