Masterclass: U17- og U19-ligaen skudt i gang

17.08.2015 14:55

Så triller Masterclass-bolden igen, efter vi i weekenden fik skudt gang i både U17- og U19-ligaen. Hos de ældste fra Brøndby Masterclass var det med en ny mand på sidelinjen i form af Auri Skarbalius, mens det var den samme Søren Juul, der med sine spillere skulle prøve at følge op på den imponerende Double-sæson for U17-mandskabet.

Det foregik for begge trænere i Silkeborg om lørdagen, hvor de rødklædte værter bød indenfor – om end gæstfriheden varierede i de to kampe.

U19: Debutnederlag trods åbningsmål
Auris første kamp som U19-træner gik ikke som håbet for den tidligere Brøndby-back. Det blev nemlig til et nederlag på 4-1 til Silkeborg IF i en kamp, der bragte sig foran 2-1 kort før pausen.

Det var ellers startet som planlagt, da Oliver Carrara sendte bolden i nettet til 0-1 efter blot fem minutters spil. Men Masterclass-talenterne formåede ikke at holde føringen og blev straffet af et effektivt Silkeborg-mandskab.

- Hvis man ser på resultatet isoleret, er det jo ikke specielt morsomt. Men vi kommer egentlig rigtig fint ud, og vi lykkes også med vores pres og struktur, hvilket også resulterer i et tidligt føringsmål. Desværre må vi derefter så erkende, at det er en kamp, hvor Silkeborg er bedre, end vi er, og vi er ikke gode nok på bolden, fortæller assistentræner Frederik Birk.

- Det var faktisk en meget lige kamp, og i anden halvleg har vi også nogle rigtig store chancer for at udligne. Men når man ikke gør det, går det tit den anden vej, og vi indkasserer i stedet et mål til 3-1.

- Nu har Auri og jeg tre uger indtil den næste turneringskamp, hvor vi skal have den defensive organisation samt selve fundamentet på plads. Så der er rigeligt at tage at tage fat på, og det er jo dejligt som træner. Men vi ville da gerne have haft en sejr til at begynde med – det er ingen hemmelighed.

Selvom næste turneringskamp i U19-ligaen først spilles den 12. september, har Brøndby-spillerne både en træningskamp samt en pokalkamp inden da, hvor de kan revanchere sæsondebuten.

Silkeborg IF – Brøndby IF 4-1 (2-1)
0-1 Oliver Carrara (5’)
1-1 (15’)
2-1 (43’)
3-1 (70’)
4-1 (83’)

Startopstilling
Jacob Prytz

Christian Toftum - Nicklas Halse - Mads Andersen - Gregers Lauritzen

Marcus Weiss

Emil Welcher - Amir Al-Ammari

Frederik Simson - Armend Aslani

Oliver Carrara

Bænken: Tobias Noer, Marco Petersen, Rasmus Grosen

U17: Forsvarende mestre flyvende fra start
Anderledes godt gik det, da årgangen under, U17-holdet, var i aktion senere på dagen. Her blev det nemlig til en 3-1-sejr mod hjemmeholdet fra Silkeborg, og The Double-vinderne fra seneste sæson fortsætter dermed de flotte takter her på den anden side af sommerferien.

Sejren blev grundlagt på to mål i første halvleg af August Vitus Frandsen og Karl Dines Appelt, mens Oliver Falkengaard til sidst i kampen nettede i sin U17-debut til slutresultatet 1-3.

- Det var en lidt nervøs start, hvor vi nok må sige, at Silkeborg havde læst os rigtig godt. Men Casper Hauervig har en superredning, som holder os inde i kampen, og derefter kommer vi bedre med og får tingene til at flyde bedre. Og slutter også halvlegen med at score to hurtige mål, fortæller cheftræneren Søren Weber Juul.

- Alt i alt er det en arbejdssejr, og den er vi selvfølgelig tilfredse med, men vi mangler stadig lidt i vores spil, for med lidt uheld kunne det også have gået den anden vej. Modstanderne er begyndt at vide, hvad det er, vi vil, så det skal vi jo blive endnu bedre til og endnu skarpere i detaljen. Overskriften for os er, at vi skal stræbe efter meget mere. 

Med på banen havde Søren Weber Juul tre debutanter – Falkengaard, der scorede sejrsmålet, samt de to midtstoppere, Anton Hendriksen og Lasse Munkholm. Og cheftræneren var meget tilfreds med, hvad han så fra sine nye spillere.

- De klarede det imponerende flot. Det er fedt, at man allerede nu kan stole på de nye spillere og vide, at de har niveauet til at være med. Og det er med til at skærpe den voldsomme kamp om pladserne endnu mere, og det er jeg meget tilfreds med.

På onsdag er U17-talenterne i kamp igen, når HB Køge gæster Vestegnen, og herefter venter der, ligesom for U19-holdet, en pause indtil den 12. september, hvor modstanderen hedder AGF.

Silkeborg IF – Brøndby IF 1-3 (0-2)
0-1 August Vitus Frandsen (39’)
0-2 Karl Dines Appelt (40’)
1-2 (66’)
1-3 Oliver Falkengaard (69’)

Startopstilling
Casper Hauervig

Christian Johansen – Anton Hendriksen – Lasse Munkholm – Emil Bundgaard

Christian Enemark

Karl Dines Appelt – Jonas ”Mini” Madsen

Christoffer Hansen – Oliver Falkengaard

August Vitus Frandsen