U17-profil forlænger med tre år

28.07.2015 16:43

Brøndby Masterclass kunne efter sidste sæson fylde pokalskabet med tre nye mesterskabstrofæer ud af fem mulige. To af dem sørgede henholdsvis U15- og U17-holdet for, og nu har Brøndby IF sikret sig papir på to af de bærende kræfter på holdene. 

Karl Dines Appelt (billedet) har fået sin kontrakt forlænget med tre år, så Brøndby IF nu har den talentfulde U17-landsholdsspiller til 2018. 

Appelt var stærkt medvirkende til U17-mandskabets succes i sidste sæson, hvor Søren Weber Juuls talenter kunne fejre The Double – her blev det blandt andet til to mål i den afgørende ligakamp mod OB af Appelt. 

Midtbanespilleren fra årgang 1999 er også glad for, at de gode præstationer fra sidste sæson bliver belønnet med en kontrakt.

- Jeg er enormt taknemmelig over den nye kontrakt. Det er rigtig dejligt at vide, at man bliver belønnet, hvis man gør det godt. Det giver én lyst til at give den ekstra meget gas og kæmpe endnu mere til kamp og træning, men samtidig lægger det selvfølgelig også noget pres på, for man skal leve op til tiltroen fra klubben. Og det glæder jeg mig til, fortæller Appelt.

Og cheftræner Søren Weber Juul er yderst tilfreds med, at midtbanespilleren valgte at forlænge sin kontrakt hos Brøndby IF.

- Det er rigtig fedt, at Karl er fast besluttet på at spille her i Brøndby. Der er rigtig mange, der synes, han er spændende, men Karl vil spille hér, og det er vi rigtig glade for. Og vi glæder os alle sammen til at hjælpe ham med at tage det næste skridt.

- Karl er sådan en spiller, der bekræfter mig i, at vi trænere ikke altid skal putte folk i kasser. Han er sin egen, og han er en spiller, som kan afgøre fodboldkampe og har et vildt højt topniveau. Og en spiller, man kan få rigtig meget ud af, hvis man arbejder med ham på den rette måde.

Kan gøre det uforudsigelige

Og det er ikke kun cheftræneren, der har fået øje på det store potentiale, Appelt besidder. I sidste sæson blev det til syv optrædener for U16-landsholdet, og allerede i august er han med, når U17-landsholdet drager til Sverige for at spille Open Nordic.

Og Søren Weber Juul mener også, at landsholdsfodbolden har været med til at modne Appelt.

- Han var dominerende som U15-spiller, og han blev modnet helt vildt meget sidste sæson på U17-holdet og på landsholdet, hvor han virkelig flyttede sig. Det er sådan en spiller, vi virkelig gerne vil dyrke her i Brøndby, for han er ikke ligesom alle de andre – han kan tage bolden og gøre det uforudsigelige, samtidig med at han har godt blik for sine medspillere. 

Kontrakt til U17-stopper

Den anden spiller, der kunne underskrive en kontrakt med Brøndby IF, er Lasse Munkholm, som får to år i Vestegnsklubben. Den stærke midterforsvarer blev kåret til årets spiller for det U15-hold, der fejede al modstand til side i ligaen og sejrede i 12 ud af 13 mulige kampe. 

I år skal han tørne ud for Juuls U17-hold, og den nye cheftræner har stor tiltro til sin nye stopper.

- Lasse skal ligesom alle andre, der rykker op, vænne sig til at være U17-spiller, men han har en fantastisk indstilling, og det er fuldt fortjent, at han har fået kontrakt. Han er en god forsvarsspiller, der kan spille både stopper og venstre back, og som kan føre bolden godt frem. Jeg glæder mig meget til at følge ham og arbejde med ham i den nye sæson.