Frank: Skal finde vores kvaliteter frem

25.07.2015 14:25

Torsdag aften blev Brøndby IF’s avancement til tredje Europa League-kvalifikationsrunde sikret med 0-0 på hjemmebane mod bulgarske PFC Beroe. Søndag lægger Brøndby Stadion så græs til en ny opgave.

Kl. 16:00 tager Thomas Frank og co. således imod OB, og den blågule cheftræner ser frem til at tage hul på Alka Superligaen på hjemmebane (køb din billet via brondby.com/billet). Målet er en klart forbedret præstation sammenlignet med 2-1-nederlaget på udebane til AGF i første spillerunde.

- Vi glæder os til at komme i gang på hjemmebane i Superligaen. OB har fået en flot start med en god kamp mod Hobro, hvor de var dynamiske, bevægelige og chanceskabende, og de fik vist, hvor mange dygtige spillere der er på holdet. Rent offensivt falder Rasmus Falk selvfølgelig i øjnene som en af de største individualister i Superligaen, men de har også andre gode spillere i form af eksempelvis Emil Larsen, Rasmus Festersen og Kenneth Zohore. Det er nogle af de spillere, som kan give OB’s offensiv en farlig dimension, siger Thomas Frank.

- Når det er sagt, så bliver det centrale for os at finde vores egne kvaliteter frem. Den gode, defensive struktur skal være på plads, og vi skal være aggressive. Vi skal tænke endnu mere fremad i presset. Det er vigtigt, at vi har modet til det.

- Vi skal gribe initiativet fra første minut. Vi er på hjemmebane, og vi skal vise viljen til at dominere. Mod AGF haltede det i alle de offensive faser. Det var bedre mod Beroe, men vi skal flere niveauer op. Det handler om tempo i spillet med få berøringer; om at lave dybe løb, når vi er retvendt med næsen mod mål; om de rigtige bevægelser og positioner, og så skal vi spille fremad og løbe dybt på alle de små brydninger i spillet. Får vi gjort de ting, så får vi bragt vores egne kvaliteter i spil, og kan vi ramme dem, så tror vi på, at vi vil skabe den nødvendige bounce back-effekt og få den sejr, vi tørster efter.

Det er en central del af de blågules spillefilosofi at dominere på bolden og have mange pasninger i holdet. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke skal spilles direkte. Det skal være en blanding af kortere og mere direkte pasninger – men på de rette tidspunkter, så der ikke bliver for meget ”reparationsarbejde”, fortæller Thomas Frank.

- Vi er utilfredse med, at vi ikke har været dygtige nok til at spille direkte indimellem. Når man gerne vil tage ansvar for at skabe kampen, så er det en fin balancegang mellem at have mange pasninger – hvor nogle af dem går til siden eller bagud – og så at spille tilstrækkeligt meget fremad og mere direkte. Det nytter dog ikke noget at gøre det for hurtigt og sætte bolden på spil, for så skal vi bare til at forsvare igen. Det er en fin balancegang, som vi langt fra ramte mod AGF. Det skal vi gøre anderledes nu. Det ved vi, at vi kan, og det har vi vist før, siger Thomas Frank.

Du kan sikre dig en billet til opgøret mod OB ved at klikke forbi brondby.com/billet. Du kan også købe et sæsonkort og dermed sikre dig en plads til samtlige Alka Superliga- og pokalkampe på Brøndby Stadion i denne sæson. Det sker via brondby.com/kort.

Hovedpartner Bet25.dk har masser af spilmuligheder på opgøret. Tror du for eksempel, at Magnus Eriksson scorer sit første mål i Brøndby-trøjen, kvitteres der med odds 2.75.